Lahti Basketball ja Eemi Luukkonen,20, ovat pelaajan aloitteesta purkaneet tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen. Lahtelaisen koripallokoulun kasvatti ennätti edustaa Lahti Basketballia neljän kauden ajan. Menneellä kaudella hän kirjautti 31:ssä Korisliigan ottelussa 4.8 pistettä ja 2.8 levypalloa ottelua kohden. Luukkonen on viime kausina esiintynyt myös Team Pajulahden riveissä divari B:ssä, jossa hänet valittiin vuoden pelaajaksi kaudella 2021-22.

Eemi’s leaving was a surprise. We had one year left in the contract. Eemi is aiming high and wants to show he can play on a higher level. As a club, we aim to create the best environment for players to develop and grow to a higher level. We are happy and thankful that our youth club and the last couple of years in Korisliiga made it possible for him to go to the next step. I wish Eemi all the best. He knows he is always welcome in Lahti!

Tom Cooman

Tämä oli yllättävä käänne, josta keskusteltiin pitkään ja hartaasti Eemin sekä hänen agentin kanssa. Itse tein töitä Eemin kanssa päivittäin ja meille muodostui hieno suhde. Vaikka seuran ja pelaajan tiet eroavat nyt, on Eemi aina tervetullut takaisin kotiin. Toivotamme Eemille onnea uusiin haasteisiin.

Roope Suonio

Lahti Basketballilla on sopimukset Arttu Saarijärven, Erik Sajantilan, Ville Tolosen ja Eetu Lähdetniemen kanssa. Joukkuetta valmentaa Tom Cooman apunaan Kristian Palotie sekä fysiikkavalmentaja Markus Kangasvieri. Lisää sopimusuutisia luvassa lähiaikoina.

KUVA: Sellekhanks