Lahti Basketball on solminut kaksivuotiset sopimukset avainpelaajiensa Erik Sajantilan,22, ja Arttu Saarijärven,26, kanssa.  Sajantila oli menneellä kaudella Lahti Basketballin paras kotimainen pistemies yhdeksän pisteen keskiarvolla ja Saarijärvi toimi joukkueen kapteenina. 

Sajantila saapui Lahteen kesken kauden 2020-21, kun hän siirtyi Lahti Basketballin riveihin HBA Märskystä. ”Sajan” kehitys on ollut tasaista ja ensi kaudella häneltä sopii odottaa vielä enemmän. Tapiolan Hongan kasvatti on yksi Korisliigan parhaista ”kakkospaikan” pelaajista. 

Kokenut Saarijärvi on lahtelaisen koripallokoulun kasvatti ja aloittaa Korisliigassa jo yhdeksännen kauden. Lahti Basketballin riveissä tuleva kausi on jo neljäs. Erinomaisena puolustajana tunnettu Saarijärvi pelasi menneellä kaudella 31 ottelua, joissa syntyi keskimäärin 6.8 pistettä ja 4.1 levypalloa. Viime kaudella Saarijärvi toimi joukkueen kapteenina.

Olen erittäin iloinen jatkosopimuksesta. Viime kausi oli vuoristorataa niin joukkueen kuin omalta osaltani ja tähän lähdetään hakemaan tasaisuutta. Koen, että Lahessa minulla on hyvät askelmerkit ottaa suuria harppauksia eteenpäin. Kesä menee maajoukkueen mukana, mutta nähdään taas syksyllä hallilla!

Erik Sajantila

Erik is the cornerstone of the concept. He can turn a game to his hand. His scoring ability is crucial in our offense. Erik is ready to be one of the leading players in this league. I am thankful to get Erik’s trust in an important year of his career. I believe he is going to be a difference-maker for us.


Arttu is important on the defensive end. His ability to guard all positions and his work ethic will add the maturity we need in our team. He expects everybody to be hungry and keeps demanding from himself and others. Arttu’s experience will be essential for a young team where we will need people who can lead by example and teach the youngsters.

Tom Cooman

Sajantilan jatkosopimus oli meidän tämän kevään ykkösprioriteetti. ”Saja ”on jo nyt yksi sarjan parhaista kakkospaikan pelaajista ja odotukset tulevalle kaudelle on kovat. Arttu on  monella tapaa joukkueen taistelun ruumiillistuma. Hän on monipuolinen puolustaja, joka pystyy pysäyttämään vastustajan pelaajat 1-5:seen. Olemme erittäin iloisia, kun saimme allekirjoitukset näihin kahteen sopimukseen

Roope Suonio

Erik Sajantilan profiili Korisliiga.fi https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/pelaaja/?season_id=125119&player_id=4965039

Arttu Saarijärven profiili Korisliiga.fi https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/pelaaja/?season_id=125119&player_id=110694

Kuva: Sellekhanks