Lahti Basketball jatkaa tulevalla kaudella Tom Coomanin komennossa. Lahti Basketball ja Cooman allekirjoittivat 1+1 mallisen sopimuksen, jossa optio jatkosta on seuralla. Cooman toimi menneellä kaudella päävalmentajana 21:ssä ottelussa, joista Lahti Basketball voitti kymmenen. Joukkueen vire kehittyi kohti kauden loppua ja viimeisestä kymmenestä ottelusta se voitti seitsemän.

Tom nousi päävalmentajaksi menneellä kaudella erittäin vaikeaan tilanteeseen. Se oli haastava paikka ja mahdollisuus tehdä muutoksia hyvin rajattu. Hän otti silti tilanteen hienosti haltuun niin käytännössä kuin myös lopulta tuloksellisesti vaikka himoittu pudotuspelipaikka jäikin saavuttamatta.

Kauden jälkeen Tom esitteli meille suunnitelmansa tehtävistä muutoksista ja tulevasta uudistuneesta pelitavasta. Nämä asiat yhdessä nostivat Tomin seuran näkökulmasta vaihtoehdoista parhaaksi ja olen erittäin iloinen hänen jatkostaan seurassa. 

Jami Luhtanen

Belgiasta Lahteen muuttanut Cooman on työskennellyt Lahti Basketballin organisaatiossa vuodesta 2019.

I feel honored to get the chance to lead the team for the coming season. Last season we came short in the end but showed we never quit. The club’s identity makes it easy to feel at home. Standing in front of fans and leading an ambitious team in my new hometown is living the dream. I am ready to lead a team that wants to prove themselves as much as me. We all want to show that we belong in the league and are the future of Korisliiga.

Having Kristian next to me is another puzzle piece falling into place. Kristian has been through the experiences of being a head coach in Korisliiga and understands the challenges I will face. He understands basketball and knows the league through and through. His knowledge has already proven valuable in the recruitment of players! Markus Kangasvieri remains our trusted strength and conditioning coach and will continue his top-level work, completing our staff. We are a great trio that does everything to make the players thrive!

I hope to see you in big numbers in the opening game. We will take care of the show!

Tom Cooman

Kristian Palotien Paluu Korisliigaan

Helsingissä vuonna 1987 syntynyt Kristian Palotie on toiminut pitkään koripallon parissa. Hän aloitti valmennusuran Sykin riveissä 2011. Kaudella 2015-16 hänet nimettiin Pussihukkien edustusjoukkueen päävalmentajaksi miesten divari B:hen ja jo seuraavalla kaudella joukkue juhli sarjan voittoa. Kaudella 2017-18 Palotie nimettiin Ura Basketin päävalmentajaksi ja hän johdatti joukkueen divari A:n mestariksi. Korisliigassa hän valmensi vuoteen 2020 asti. Sen jälkeen Palotie on tullut tutuksi koko Suomen koris äänenä Ruudun lähetyksissä niin Korisliigassa kuin NBA:ssa.

Ilo ja kunnia liittyä Lahti Basketballin riveihin. Ainakin itselleni kyseessä on Korisliigan ehdoton eliittiorganisaatio, jonka toiminta-arvoihin ja tavoitteisiin harva pystyy vastaamaan. Keskustelut Roopen ja Jamin kanssa ovat vain vankistaneet tätä saamaani kuvaa entisestään.

Tomin kanssa yhteinen sävel tuntui löytyvän todella nopeasti ja hänen ajatukset joukkueen identiteetistä, pelaajien kehitystarpeista ja taktisesta näkymästä ovat todella hyvin jäsennelty ja pohdittu. Niitä on kunnia lähteä tukemaan ja näissä asioissa parhaani mukaan auttamaan.
Uskon vahvasti, että tällä kaudella nähdään yhteen hitsautunut, positiivisella energialla varustettu ja viihdyttävää koripalloa pelaava Lahti Basketball.

Valmentajahammasta on kolottanut jo hetken ja se, että sitä pääsee tekemään LaBan kanssa on todellinen etuoikeus.

Kiitos Tomille, Roopelle ja Jamille luottamuksesta!

Kristian Palotie


Kristianin saaminen mukaan apuvalmentajaksi on seuralle iso asia. Tom ja Kristian kaksikkona täydentävät hienosti toistensa vahvuuksia. Kristianin taktisen osaaminen lisäksi meidät vakuutti hänen palava halu valmentaa ja sitoutua joukkueen tekemiseen. Yhdessä herrat muodostavat varmasti yhden mielenkiintoisimmista valmennuskaksikoista ensi kauden korisliigassa.

Roope Suonio

Lahti Basketballilla on sopimukset Ville Tolosen, Eetu Lähdetniemen ja Eemi Luukkosen kanssa. Lisää sopimusuutisia on luvassa pian, sillä puumerkkejä on saatu paperiin myös pelaajien osalta. Joukkuetta tullaan uudistamaan kotimaisen rungon osalta tulevalle kaudelle.

Lahti Basketball valmennusryhmä kaudella 2023-24: Päävalmentaja Tom Cooman, apuvalmentaja Kristian Palotie ja fysiikkavalmentaja Markus Kangasvieri.