Lahti Basketball ja Kobrat Lapualta tarjosivat todellisen ilotulituksen perjantain Korisliigan jatkosarjan ottelussa. Lahti Basketball haki lopulta vieraspisteen lukemin 112-103 (55-55).

Ottelun ensimmäinen kymppi näytti millainen näytös oli luvassa. Kotijoukkueen tuore hankinta takamies David Nichols oli ottelun alussa täysin pitelemätön ja upotti ensimmäisen jakson aikana täydellisellä heittopelillä 15 pistettä. Lahti Basketballin Chris Clarke vastasi nakuttamalla 12 pistettä. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne lahtelaisten eduksi 31-30.

Toisella jaksolla tahti ei laantunut kummankaan joukkueen osalta. Nichols upotti ensimmäiset yhdeksän heittoa ja Clarke vastasi omilla suorituksillaan. Myös Michael Ertelin ranne alkoi lämmetä ja hän säkitti 10 pistettä taukoon mennessä. Tässä vaiheessa oli selvää, että se joukkue, joka saa puolustuksen kuntoon, vie tärkeä sarjapisteet. Puoliajalle tilanteessa 55-55.

Kolmas jakso oli Chris Clarken näytöstä. Hän osoitti jälleen kerran miksi hän on yksi Korisliigan parhaista pelaajista, jos ei jopa paras. Clarke osoitti monipuolisuutta viimeistelemällä 12 pistettä ja vapauttamalla joukkuetoverit useisiin helppoihin heittoihin. Ennen viimeistä jaksoa Lahti Basketball johti 84-77.

Viimeisellä jaksolla esiin nousi Michael Ertel. Hänen heittokäsi kävi kuumana ja ” The Guy from Indiana” upotti peräti 18 pistettä päätösneljänneksellä. Kobrat piti ottelun tasaisena, mutta Lahti Basketball oli koko ajan niskan päällä. Loppulukemat 112-102 ja tärkeät sarjapisteet matkaavat Lahteen.

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Chris Clarke, joka viimeisteli 32 pistettä, otti 14:sta levypalloa ja antoi yhdeksän syöttöä. Michael Ertel naulasi uuden henkilökohtaisen Korisliigan piste-ennätyksen, kun sukka suhisi 41 pisteen edestä. Karl Gamble onnistui 15 pisteen edestä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727532&season_id=125119

Kova peli molemmilta. Tehtiin paljon koreja. Puolustuksessa ei oltu tänään terävimmillään. Hyökkäys voitti meille tänään pelin.

Tom Cooman

Pelattiin yhdessä joukkueena. David toi meille joukkue pelaamista. Puolustuksessa ei onnistuttu aivan niin hyvin kun olisi tänään pitänyt, sillä Lahti pelasi ja heitti loistavasti.

Ville Turja

Ekalla puoliskolla molemmat teki kovalla tahdilla koreja ja puolustettiin suht avoimesti. Puoliajalla päätettiin että ruvetaan puolustamaan paremmin.

Michael Ertel
PISTETILASTOTKOBRATLAHTI
Aloitusviisikon pisteet00
Pisteet penkiltä103112
Suurin pisteputki79
Suurin johto513
Pisteet 3 sek. alueelta5444
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1327
Pisteet hyökkäyslevypalloista64
Pisteet vastustajan menetyksistä1614
Johtoaseman muutoksia13
Tasatilanteita6

Pudotuspelipaikan jahti jatkuu viikon päästä perjantaina, kun Lahti Basketball matkaa BC Nokian vieraaksi.

Kuva: Sellekhanks