Lahti Basketballin unelma pudotuspeleistä elää, kun se haki tärkeän vierasvoiton Korisliigan jatkosarjassa lauantaina. Lahti Basketball kaatoi Tampereen Pyrinnön lukemin 98-88 (50-47).

Korisliiga siirtyy nyt maaottelutauolle ja Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran perjantaina 3.3, kun vieraaksi saapuu Honka. Jatkosarjaa on pelaamatta neljä kierrosta.

Lahti Basketball aloitti ottelun vauhdikkaasti. Iloinen hyökkäyspeli tuotti korin toisensa jälkeen, eikä Pyrintö pystynyt vastaamaan tulitukseen. Devon Thomas oli jälleen oivalla pelipäällä ja johti lahtelaisten rynnistystä. Ensimmäinen jakso vierasjoukkueelle 31-15.

Toisella jaksolla kotijoukkue Pyrintö pääsi otteluun mukaan Ike Smithin johdolla. Eleetön, mutta tehokas Smith oli vireessä lauantaina. Toisella jaksolla Lahti Basketball sortui useaan helpohkoon menetykseen, joka vaikeutti pelaamista. Pyrintö takoi toisella kympillä 32 pistettä ja puoliajalle siirryttiin vierasjohdossa 50-47.

Kolmas jakso oli sitten taas lahtelaisten. Puolustus parani ja hyökkäyksessä joukkue sai paljon hyviä heittoja. Devon Thomasin ja Chris Clarken kyky luoda etuja hyökkäyksessä oli kullan arvoinen asia Lahti Basketballin kannalta. Myös Michael Ertel oli totutun tehokas.

30 minuutin kamppailun jälkeen Lahti Basketball johti 75-65.

Viimeisellä kympillä Lahti Basketball piti johtonsa, vaikka piti Pyrintö koetti kovasti kammeta itsensä otteluun mukaan. Lopussa Lahti Basketball kesti Pyrinnön prässin alla ja piti päänsä kylmänä. Loppulukemat 98-88.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin 23 pistettä tehnyt Devon Thomas. Thomasin nopeus oli myrkkyä tamperelaisille ja pääsi vaivatta korille. Michael Ertel heitti 22 pistettä. Erik Sajantila ja Karl Gamble naulasivat 13 pistettä mieheen. Henri Ventoniemi onnistui 10 pisteen edestä.

Chris Clarke täytti tilastot jälleen kerran triplatuplan edestä: 12 pistettä, 13 levypalloa ja kymmenen syöttöä. Tämä tarkoittaa sitä, että Chris Clarke nousee kaikkien aikojen eniten triplatuplia Korisliigassa tehneeksi pelaajaksi ohi Damon Williamsin. Clarkella on kasassa yhdeksän triplatuplaa 36:ssa ottelussa. Williams pelasi Korisliigassa 580 ottelua.

Paljon onnea, Chris.

Ottelun tilastot tästä https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727527&season_id=125119

PISTETILASTOTPYRINTÖLAHTI
Aloitusviisikon pisteet7483
Pisteet penkiltä1415
Suurin pisteputki119
Suurin johto018
Pisteet 3 sek. alueelta4660
Pisteet nopeista hyökkäyksistä2023
Pisteet hyökkäyslevypalloista1420
Pisteet vastustajan menetyksistä2216

Korisliiga jää nyt maaottelutauolle ja Lahti Basketball palaa parketille perjantaina 3.3, kun vieraaksi saapuu Tapiolan Honka. Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa klo18:30.

Kuva: Sellekhanks