Lahti Basketball kärsi ikävän tappion Korisliigan jatkosarjassa perjantaina, kun kotijoukkue Korihait oli parempi lukemin 70-63 (34-18).

Ensimmäinen puoliaika oli lahtelaisittain surkea. Joukkue karkasi nopeasti 8-0 johtoon, mutta sen jälkeen alkoivat vaikeudet. Korihait vastasi 9-0 pisteputkella, jonka jälkeen Lahti Basketball ei koskaan enää johtanut ottelua. Ensimmäisellä puoliajalla pallo karkasi lahtelaisten hyppysistä 11 kertaa ja kaukoheitoista vain kaksi 15:sta onnistui. Tämä tuotti 20 minuutissa vain 18 pistettä.

Toisen puoliajan Lahti Basketball aloitti vahvasti ja kiri eron kymmeneen. Hyvää jaksoa seurasi kuitenkin synkempi vaihe, jonka johdosta Korihait karkasi taas liki 20 pisteen johtoon. Ennen viimeistä kymppiä kotijoukkue johti 57-40.

Kuten on totuttu, Lahti Basketball ei luovuta. Sen joukkue osoitti myös perjantaina, kun se aloitti raivoisan kirin. Tällä kertaa kaivettu kuoppa oli liian syvä ja kiri ei riittänyt tuomaan tärkeää voittoa. Korihaille voitto oli erittäin tärkeä, sillä he taistelevat edelleen sarjapaikasta ennen viimeistä kierrosta keskiviikkona.

Loppulukemat 70-63.

Lahti Basketballin paras pelaaja oli 22 pistettä ja 16 levypalloa tehtaillut Khalil Iverson. Iversonin iltaa synkensi peräti kahdeksan menetystä. Chris Clarke viimeisteli 17 pistettä ja otti 14 levypalloa. Antonio Ballard jäi kahdeksaan pisteeseen, mutta nappasi kymmenen levypalloa. Ottelun tilastot tästä: ttps://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5524881&season_id=121331

PISTETILASTOTKORIHAITLAHTI
Aloitusviisikon pisteet6056
Pisteet penkiltä107
Suurin pisteputki1015
Suurin johto218
Pisteet 3 sek. alueelta3840
Pisteet nopeista hyökkäyksistä158
Pisteet hyökkäyslevypalloista518
Pisteet vastustajan menetyksistä2221
Johtoaseman muutoksia1
Tasatilanteita2

Lahti Basketballin kausi huipentuu keskiviikkona, kun joukkue saa vieraaksi Lapuan Kobrat. Osta lippusi https://www.lippu.fi/artist/lahti-basketball/. Pudotuspelipaikka ratkeaa keskiviikkona ja siihen vaikuttaa Nokian sekä Kataja Basketin otteluiden tulokset.

Nokia kohtaa tänään lauantaina Kobrat vieraissa ja keskiviikkona viimeisessä ottelussa Kataja Basketin. Kataja Basket sen sijaan saa tänään vieraaksi Biisonit.

Jännäksi menee ja loppuun asti taistellaan. Kuudetta pelaajaa tarvitaan keskiviikkona. Lämpimästi tervetuloa.

Kuva: Sellekhanks