Lahti Basketball kärsi kirvelevän tappion Lapuan Kobrien vieraana lauantaina. Kobrat vei voiton jatkoajan jälkeen lukemin 99-97 (83-83, 41-43).

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun ilman tärkeitä avainpelaajia. Lapualta puuttui koko sarjan paras pistemies Lutete ja Lahti Basketballin riveistä Henri Ventoniemi sekä Eemi Luukkonen. Myös päävalmentaja Pieti Poikola vietti ottelun sairastuvalla.

Ottelu alkoi lahtelaisittain nihkeästi. Palloa ei tahdottu saada pussiin millään ja kotijoukkue Kobrat rankaisi armotta. Jakson edetessä Tom Coomanin käskemä Lahti Basketball piristyi ja pääsi peliin mukaan. Ensimmäinen jakso kotijoukkue Kobrille 24-19.

Toisella jaksolla Lahti Basketball esitti ajoittain mukavaa yhteispeliä. Antonio Ballard ja Khalil Iverson olivat pelipäällä. Saumaton yhteispeli tuotti muutaman maukkaan sommitelman. Ensimmäisellä puoliajalla Lahti Basketball menetti pallon vain viisi kertaa. Kobrien kaikki kaikessa oli kaksikko Stokley Chaffee ja Andre Wesson. Puoliajalle vierasjohdossa 43-41.

Puoliajan jälkeen vierailijat repäisi yhdeksän pisteen etumatkan ja näytti karkaavan. Ilo oli kuitenkin hyvin lyhyt, sillä Kobrat kuroi eron umpeen muutamalla kovalla kolmosella. Tämän jälkeen tanssit jatkuivat tasaisissa merkeissä aina jatkoajalle asti. Jatkoajalla joukkueet upottivat kovia kolmosia vuorotellen. Chrysostom Chukwuma nousi suuren rooliin ja upotti jatkoajalla kaksi isoa kolmosta. Lahti Basketball muutama sekunti ennen loppua vielä mahdollisuuden heittää voitosta, mutta mahdoton yritys liki puolesta kentästä ei vienyt joukkuetta voittoon. Loppulukemat 99-97.

Lahti Basketballin ykkönen oli hurjan kamppailun pelannut Antonio Ballard. Sisupussi tehtaili 33 pistettä ja repi älyttömät 23 levypalloa. Ballard jakoi myös viisi syöttöä. Khalil Iverson upotti 25 pistettä ja Ricky Waxlax 16. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5524841&season_id=121331

Kova peli. Oltiin kiinni voitossa. Kobrat heitti lopussa hyvin. Tänään peli ratkesi pieniin virheisiin”, totesi Tom Cooman.

Pelattiin joukkueena kovaa. Taisteltiin kummassakin päässä. Onnistuttiin laajalla rintamalla. Lopussa jätkät pisti kovia heittoja koriin”, iloitsi Ville Turja.