Lahti Basketball koki tappion tärkeässä jatkosarjan ottelussa, kun Kataja Basket Joensuusta haki vieraspisteet lukemin 76-60 (32-34).

Otelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista pelaamista. Molempien joukkueiden puolustus toimi kiitettävästi ja teki hyökkäämisestä haastavaa. Lahti Basketball paini tuttujen ongelmien kanssa: menetykset ja ontuvat kaukoheitot. Puoliajalle kotijohdossa 34-32.

Toinen puoliaika oli sitten kerrassaan vaikea lahtelaisittain. Menetykset ja surkea heittopeli vesittivät mahdollisuuden kamppailla voitosta. Hyökkäyksestä puuttui liike täysin ja puolustuksessa Kataja pääsi Jamar Wilsonin johdolla liian helposti ohi kotijoukkueen puolustajista. Tässä resepti, jolla Kataja Basket erittäin tärkeät sarjapisteet lukemin 76-60.

Kuten jo edellä mainittiin, lahtelaisten ongelmat kulminoituivat taas kahteen seikkaan. Menetyksiä joukkueelle tuli 21 kappaletta, joista Kataja teki 18 pistettä. 28 kolmosesta vain seitsemän meni sisään.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin kapteeni Saarijärvi, joka teki kahdeksan pistettä. Antonio Ballard viimeisteli 13 pistettä ja Ricky Waxlax 11. Viime peleissä oivassa vireessä ollut Khalil Iverson sortui peräti seitsemään menetykseen.

”Tämä oli varmaan katsomoon aika kauhean näköistä. Ironista on että teimme tässä pelissä hyvin joukkueena duunia verrattuna vaikka Loimaan peliin. Aika pirun vaikeeta kun syötetään palloa seinille. Meidän täytyy vain olla yhtenäisempi jatkossa”, kommentoi pettynyt Pieti Poikola.

60 pinnaa kotisalissa omaan sarakkeeseen ja 21 menetystä. Todella surullinen esitys. Kauden tärkein ottelu tähän asti ja tässä oli meidän esitys kotihallissa. Vaikeeseen paikkaan laitamme itsemme. Täältä vielä noustaan”, kommentoi kapteeni Arttu Saarijärvi.