Lahti Basketballin huima nousu 28 pisteen takaa aina mahdolliseen voittoheittoon ei lopulta riittänyt, kun kotijoukkue Bisons oli parempi jatkoajan jälkeen lukemin 104-102 (56-44).

Ottelu alkoi lahtelaisittain hyvin. Chris Clarke ja Khalil Iverson näyttivät suunnan ja vierailijat johtivat parhaimmillaan 15-7. Sen jälkeen ote kirposi ja kotijoukkue Bisons otti ottelun haltuunsa. Syy oli tuttu: menetykset ja kehno heittopeli. Menetyksiä ensimmäisellä kympille mahtui jo kuusi. Bisons johti 10 minuutin jälkeen 27-22.

Toinen jakson ensimmäinen puolisko oli sitten lahtelaisittain synkkä. Hyökkäys ei toiminut ja puolustus vielä vähemmän. Jakson viimeisten minuuttien aikana lahtelaiset saivat hieman otetta otteluun. Suurin ongelma oli yksi vastaan yksi puolustus. Se vuoti kuin rikkinäinen vene. Bisonsin Zach Copeland piti Lahti Basketballia pilkkanaan ja nakutti huimalla prosentilla puoliaikaan mennessä 24 pistettä. Lahti Basketballin onnistujat olivat Chris Clarke, joka teki puoliaikaan mennessä 13 pistettä ja Khalil Iverson 11. Bisons johti puoliajalla numeroin 56-44.

Kolmas jakso ei tuonut toivottua muutosta otteluun. Lahti Basketball ei tahtonut saada palloa koriin ja puolustus toimi heikosti. Bisons dominoi ottelua miten tahtoi. Tilanne 30 minuutin taiston jälkeen Bisonsin hyväksi 78-58.

Sama tarina jatkui myös viimeisellä jaksolla ja pääosassa oli edelleen kotijoukkue Loimaan Bisons. Kunnes Lahti Basketball heräsi. Se aloitti huiman kirin, joka lopulta vei Lahti Basketballin jopa johtoon. Pahimmillaan 28 pisteen pisteen päässä ollut lahtelaisryhmä veti huimat viimeiset minuutit ja lopussa pääsi heittämään jopa voitosta. Erik Sajantilan vaikea kolmonen kolahti rautaan ja edessä oli jatkoaika. Jatkoaika eteni tasaisissa merkeissä. Lahti Basketball tasoitti Antonio Ballardin donkilla ottelun muutama sekunti ennen loppua. Lopulta Zach Thomasin vaikea hyppyheitto upposi sisään 0.6 sekuntia ennen loppua ja ratkaisi ottelun. Lopputulos 104-102.

Ottelun kuningas oli kotijoukkueen Zach Copeland, joka viimeisteli 38 pistettä.

Lahti Basketball paras pelaaja oli Khalil Iverson, joka tehtaili 28 pistettä. Chris Clarke onnistui 17 edestä, kuten myös Erik Sajantila. Antonio Ballard uurasti 12 pisteen ja 10 levypallon edestä. Ballardin onnistui seitsemästä vapaaheitosta vain kahdesti. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5524789&season_id=121331

Tämä ottelu kuvaa koko kauttamme todella hyvin. Alussa olimme hyviä, saimme Loimaan tekemään asioita joita halusimme heidän tekevän. Sitten tapahtui jotain mystistä emmekä pystyneet toteuttamaan mitään. Olen ylpeä jätkistä että tultiin peliin mukaan tappelemaan voitosta, mutta kyllä Loimaa tänään voittonsa ansaitsi”, kommentoi pettynyt Pieti Poikola.

Olipahan peli. 35 minuuttia oltiin hyviä, sitten tapahtui jotain. Pakko antaa kunnioitusta pelaajille, että tulivat vielä kovaa jatkoajalle vaikean lopun jälkeen. Iso voitto, keskiviikkona Nokian kimppuun”, kommentoi Bisons päävalmentajaa tuurannut Konsta Mastomäki.