Lahti Basketball jatkoi voitokasta saldoaan Korisliigan jatkosarjassa, kun se kaatoi lauantaina Korihait lukemin 94-90 (43-41). Voiton lisäksi illan iloinen asia oli kotiyleisön paluu lehtereille.

Jo ottelun alussa oli selvää, että Korihait ei sarjasijoituksesta huolimatta ole lainkaan hassumpi joukkue. Haiden aloitusviisikko Sarcevic, Jackson, Smith, Lindberg ja Croff on laadukas Korisliigaan. Ensimmäinen jakso kamppailtiin tasaisesti ja etenkin Korihaiden palloskriinit tuottivat vaikeuksia kotijoukkueelle. Bojan Sarcevic löysi joukkuetoverinsa ajoittain liian helposti. Ensimmäinen kymppi tasalukemissa 18-18.

Sama tahti jatkui toisella jaksolla. Kotijoukkue sai revittyä parhaimmillaan seitsemän pisteen etumatkan, mutta Korihaita tuli aina takaisin. Molemmat joukkueet hyökkäsivät laadukkaasti. Korihaiden taitavat yksilöt pitivät Lahti Basketballin puolustuksen kiireisenä. Puoliajalle lukemissa 43-41.

Kolmannella jaksolla Lahti Basketball karkasi parhaimmillaan jo kymmenen pisteen karkumatkalle, mutta se oli vain hetkellinen ilonaihe. Korihait iski takaisin Mitchell Smithin ja Jalen Jacksonin johdolla ja nappasi jopa johdon. Erik Sajantilan kaksi kylmää kolmosta nosti kotijoukkueen johtoon ennen viimeistä jaksoa. Tilanne 30 minuutin pelin jälkeen 67-64.

Viimeinen jakso noudatti samaa kaavaa kuin kolmas. Lahti Basketball johti, hait kiri ja meni ohi, mutta lopussa lahtelaisten hermo piti ja sarjapisteet jäivät hyppyrimäkien kupeeseen lukemin 94-90.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin mainion ottelun pelannut Khalil Iverson, joka tehtaili 22 pistettä, yhdeksän levypalloa ja neljä riistoa. Chris Clarke jatkoi hyviä otteitaan tehden 13 pistettä, 11 levypalloa ja seitsemän syöttöä. Erik Sajantila upotti neljän kolmosen myötä 12 pistettä, hyvin pelannut Ville Karvonen ja Antonio Ballard 11 pistettä mieheen. Ballard raapi myös 11 levypalloa. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5524835&season_id=121331

Varmaan aika yleisöön menevä peli. Ensimmäisellä puoliajalla olimme ongelmissa sen yhden skriinin kanssa. Otan sen omaan piikkiin. Toisella puolella yksinkertaisesti Korihaiden talentti satutti meitä. Emme vaan saaneet heitä kuriin. Kova voitto”, iloitsi Pieti Poikola.

Alussa olimme ongelmissa heidän ison pelaajan rullatessa korille ja meillä vaihtui aina pieni puolustaja siihen. He saivat helppoja koreja. Sen kanssa meillä on vielä tekemistä. Lopussa peli meni vielä tiukaksi mitä ei olisi tarvinnut tapahtua”, tuumi kotijoukkueen MVP Khalil Iverson.

Onnittelut Lahdelle. Hyökkäyslevypallot, meidän menetykset ja kovat kolkit Sajantilalta ja Karvoselta. Siinä ratkaisu. Draamankaari oli lopussa kohdillaan. Ylpeä joukkueesta. Nyt kaksi viikkoa aikaa treenata”, totesi Korihaiden päävalmentaja Teemu Turunen.