Lahti Basketball aloitti Korisliigan jatkosarjan riemukkaalla vierasvoitolla BC Nokiasta. Tasapainoisen esityksen jälkeen loppulukemat kirjattiin Lahti Basketballin hyväksi 95-78 ( 43-40 ). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/4031893

Ensimmäinen puoliaika kamppailtiin tasaisissa merkeissä. BC Nokia oli juuri niin vaikea vastustaja kuin ennen ottelua uumoiltiin. Tyylikäs Steven Haney ja vikkelä Tevaun Kokko johtivat kotijoukkueen rynnistystä. Lahti Basketball sen sijaan onnistui laajalla rintamalla. Uusin tulokas Chauncey Collins nakkasi puoliaikaan mennessä 11 pistettä ja näytti, että heitto uppoaa tarkasti todella kaukaa. Korin läheisyydessä kaksi sarjan parasta levypallo rohmua Antonio Ballard ja Arnaldo Toro kävivät miehekästä painia. Puoliajalle vierasjohdossa 43-40.

Kolmas jakso oli lahtelaisten näytöstä. Chris Clarke näytti mallia muulle joukkueelle ja siivitti energiallaan Lahti Basketballin huimaan lentoon. Khalil Iverson oli myös erinomaisessa vireessä ja esitti muutaman todella urheilullisen suorituksen. Jakso lahtelaisille 28-15 ja tilanne 30 minuutin pelin jälkeen 71-55.

Viimeiselle jaksolla Nokia yritti kiriä vierasjohtoa, mutta kapealla kokoonpanolla pelanneelta kotijoukkueelta loppui polttoaine. Loppulukemat 95-78.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin oivassa vireessä oleva Chris Clarke, jonka tilastoriviä koristi 15 pistettä, 17 levypalloa ja kolme syöttöä. Khalil Iverson viimeisteli 19 pistettä, Antonio Ballard 17 ja Chauncey Collins 15. Eemi Luukkonen pelasi myös mainion kamppailun ja onnistui 11 pisteen edestä.

Tietysti on kiva voittaa pitkästä aikaa. Mukavampaa on vielä, että pitkästä aikaa me pelasimme joukkueena 40 minuuttia. Totta kai sitä edesauttaa, että meillä on tullut pelaajia takaisin”, kommentoi iloinen päävalmentaja Pieti Poikola.

Olen innoissani, että saimme voiton muutaman peräkkäisen tappion jälkeen. Pelasimme yhdessä, kommukoimme paremmin. Tyytyväinen voittoon”,tuumi ensimmäisen ottelun Lahti Basketballin riveissä pelannut Chauncey Collins.

”Ylämäkijuoksu alusta lähtien, meillä on tällä hetkellä vaikea tilanne. Me yritimme ja teimme parhaamme. Olemme tällä hetkellä selviytymismoodissa, koitamme vain päästä tästä lävitse”, kommentoi Greg Gibson.