Lahti Basketball päätti runkosarjan tappioon Kotkassa. KTP Basket oli lopulta parempi selkein 103-77 (45-38) lukemin. Lahti Basketball joutui otteluun ilman Antonio Ballardia, Henri Ventoniemeä ja Arttu Saarijärveä. Uusin tulokas Chauncey Collins saapuu Suomeen maanantaina.

Ensimmäinen jakso oli Lahti Basketballin paras. Joukkue pakotti KTP:n menetyksiin ja juoksi niiden ansiosta helppoja koreja. Khalil Iverson oli alussa vahvassa vedossa ja viimeisteli ottelun kaikki seitsemän pistettään ensimmäisellä jaksolla. Lahti Basketball johti ensimmäisen kympin jälkeen lukemin 26-20.

Toisella jaksolla hyökkäyksen ongelmat alkoivat näkyä. Viisi vastaan viisi hyökkäys oli haastavaa ja nopeita hyökkäyksiä ei tullut ensimmäisen jakson malliin. KTP sen sijaan sai rytmistä kiinni. Jakso kotijoukkueelle 25-12 ja puoliaika johto 45-38.

Kolmas jakso oli sitten lahtelaisittain surullinen. KTP teki mitä tahtoi ja Lahti Basketball ei tahtonut saada mitään aikaiseksi. Roope Mäkelän KTP teki kymmenessä minuutista 36 pistettä, kun Lahti Basketball onnistui viimeistelemään vain 13. Kolmannen jakson jälkeen ottelu oli ohi. Viimeinen jakso oli pelailua ja sen ilahduttavin asia oli Eetu Lähdetniemen ensimmäiset pisteen Korisliigassa.

Loppulukemat 103-77.

Lahti Basketballin paras pelaaja oli jo toistamiseen tällä viikolla Chris Clarke. Hyvään vireeseen päässyt Clarke upotti 27 pistettä, otti 13 levypalloa ja antoi viisi syöttöä. Eemi Luukkonen teki 13 pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi neljä syöttöä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511767&season_id=121331

Vaikea peli, kuten kaikki kauden pelit on meille, ihan kauden 5:stä matsista alkaen. Me kävimme hyvä keskustelun matsin jälkeen, miten meidän pitäisi jatkaa. Raskasta on hävitä, mutta pelaajat kyllä yrittävät loppuun asti, sitä ei voi moittia. Tänään 12 minuuttia ok peliä ei riittänyt”, kommentoi Pieti Poikola.