Lahti Basketball palaa muutaman viikon mittaiselta koronan aiheuttamalta tauolta keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Uudenkaupungin Korihait.

Korihait majailee sarjassa viimeisenä kahdella voitolla ja 15 tappiolla. Lahti Basketball tietää Korihaiden vaarallisuuden sillä toinen voitoista tuli juuri lahtelaisten kustannuksella. Korihait oli kotiottelussa selvästi parempi lukemin 86-62.

Korihaiden joukkue on kokenut muutoksia läpi kauden. Nyt joukkue tuntuu löytäneen tehokkaat vahvistukset. Jalen Jackson on ollut oiva lisä hailaumaan. Hän onnistuu 16.4 pisteen edestä per kamppailu. Todellinen löytö tuntuu olevan kuusi peliä haiden riveissä pelannut Mitchell Smith, joka on takonut 23.7 pistettä ottelua kohden. 207 senttinen sentteri Jarett Croff on tuonut lisää ratkaisu-uhkaa korin läheisyyteen. Hän on ennättänyt esiintyä vasta kolme kertaa hai-paidassa ja niissä otteluissa hän on tehtaillut keskimäärin 14.3 pistettä ja 3.0 levypalloa. Kapellimestari Bojan Sarcevic on touhunnut 10.6 pisteen ja 5.6 syötön edestä. Takamies Sebastian Lindberg on esittänyt lupaavia otteita läpi kauden.

Uudenkaupungin Korihait kerto vahvistavansa joukkuettaan tutulla nimellä, kun Trey Zeigler pukee jo kolmannen kerran ylleen seuran paidan. 198-senttisen yhdysvaltalaislaiturin sopimus kattaa loppukauden. 30-vuotias Zeigler on kahdella edellisellä kaudella pelannut yhteensä 50 Korisliiga-ottelussa tilastoiden niissä keskimäärin 19,1 pistettä, 7,9 levypalloa ja 4,1 syöttöä. Suomen lisäksi Zeigler on urallaan pelannut Tšekissä, Luxemburgissa, Isossa-Britanniassa ja Romaniassa sekä viimeisimpänä kuusi ottelua Iranin liigassa.

Korihaiden tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=50&season_id=121331

Huomenna päästään taas pelaamaan. Molemmilla joukkueilla muutoksia kokoonpanossa viime kertaisesta kohtaamisesta. Lahdella erittäin kovia korintekijöitä, joten 1-1 puolustus iso asia”, kommentoi Jarno Nikula

Kokoonpano: Sarcevic, Nikula, Lehtonen, Barnes, Perttu, Lindberg, Jackson, Smith, Groff ja Ziegler

Lahti Basketball pelasi viime perjantaina Suomen Cupin välierässä tulevaa Cup-mestaria Helsinki Seagullsia vastaan. Tiukan taistelun jälkeen Seagulls oli lopulta parempi selvin lukemin.

Ottelussa Lahti Basketballin riveistä puuttuivat Ville Karvonen, Erik Sajantila, Arttu Saarijärvi, Chris Clarke ja Henri Ventoniemi. Keskiviikkona sairastuvalta on tulossa apuja.

Lahti Basketball lähtee otteluun neljä pelin tappioputkessa. Joukkue taistelee tiukasti ylemmän loppusarjan paikasta, joka tarkoittaa myös varmaa paikkaa pudotuspeleissä. Alemman loppusarjan kaksi parasta pääsevät pudotuspeleihin sijoilta seitsemän ja kahdeksan. Sarjataulukko tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/sarjataulukko/?league_id=4&season_id=121331

Lahti Basketballin tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=4614181&season_id=121331

Edessä jälleen paluu liigakoripalloon pitkän tauon jälkeen. Vastassa on Korihait, jota vastaan viimeksi olimme pahasti alakynnessä. Heillä on kokoonpanossa kokemusta ja lahjakkuutta. Kaikkiaan Korihaiden rosteri on laadukkain vuosiin. Toiveissa olisi saada sairastuvalta miehiä takaisin parketille. Se luonnollisesti parantaisi mahdollisuuksiamme. Tavoite on parantaa edellisestä pelistä ja palata voittokantaan”, pohti Pieti Poikola.

Kokoonpano: Waxlax, Luukkonen, Ahola, Bryant, Ballard, Iverson, Karvonen (GTD50), Sajantila (GTD75), Clarke (GTD75), Bärlund, Lähdetniemi, Byman (GTD25).

Ottelu pelataan valitettavasti rajoitusten vuoksi ilman yleisöä, mutta se on katsottavissa totutusti Ruutu Urheilun välityksellä.

Otteluun on myynnissä 30€ hintainen kannatuslippu, joka sisältää Lahti Basketball pipon. Osta lippusi tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2021-2022-korisliiga-lahti-energia-areena-14092239/

Lahti Basketball vs. Korihait

19.1.2022 klo18:30 Lahti Energia -areena

Ottelu pelataan rajoitusten vuoksi ilman yleisöä.

TV: Ruutu Urheilu