Huomenna perjantaina pelataan Suomen Cup välierät, joissa vastakkain iskevät Helsinki Seagulls ja Lahti Basketball sekä Salon Vilpas ja Karhu Basket.

Seagullsin ja Lahti Basketballin ottelu alkaa uudessa Urhea areenassa Helsingissä kello 18.05. Ottelu on katsottavissa YLE2:n suorana lähetyksenä.

Toinen välierä Karhu Basketin ja Vilppaan välillä alkaa kello 20:30.

Lahti Basketball pelasi edellisen kerran 28.12, kun Pyrintö vei sarjapisteet Lahdesta. Seagulls sen sijaa on pelannut edellisen kerran 14.12, kun joukkue kärsi tappion KTP:n vieraana. Suomen Cupissa Lahti Basketball selvitti tiensä välieriin kaatamalla vieraskentällä Kouvot ja Seagulls kotikentällä selvin numeroin Kobrat.

Seagullsin ryhmässä kaatua riittää. Petteri Koponen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Lassi Nikkarinen, Timo Heinonen ja Tuukka Kotti ovat tuttuja nimiä kaikille. Gullsin tasaisuudesta kertoo, että peräti kuusi pelaajaa yltää yli 10 pisteen keskiarvoon. Viimeisestä viidestä Korisliigan ottelusta se on kuitenkin hävinnyt kolme. Seagullsin tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=4638571&season_id=121331

Joukkueiden piti kohdata Korisliigan kamppailussa 30.12, mutta ottelu siirrettiin Lahti Basketballin joukkueessa ilmenneen korona tartunnan vuoksi.

Lahti Basketball lähtee huomiseen otteluun vajaamiehisenä. Joukkueesta ovat sivussa Arttu Saarijärvi, Ville Karvonen, Erik Sajantila, Henri Ventoniemi ja Chris Clarke. Heistä Karvonen, Sajantila ja Clarke ovat käytettävissä ensi viikon keskiviikkona pelattavassa Korihait pelissä.

Ricky Waxlax palaa alaraajavammasta toipuneena pelikentälle huomenna. Mielenkiintoinen nimi on Lahti Basketballin entinen kapteeni Sami Ikävalko, joka nostetaan Team Pajulahden riveistä Lahti Basketballin kokoonpanoon. Ikävalko on ollut erinomainen Team Pajulahden riveissä ja tehtaillut 14 pistettä sekä tarjoillut 3.7 syöttöä ottelua kohden.

Suomen Cup välierä

Helsinki Seagulls vs. Lahti Basketball

14.1.2022 klo 18:05 Urhea-halli Helsinki

Suora lähetys YLE2