Erikoinen vuosi 2021 vetelee viimeisiään. Koko maailma on riutunut pirullisen viruksen kourissa ja siitä oman osansa on saanut myös urheilumaailma. 


Lahti Basketball -vuoden käsikirjoittaja on antanut mielikuvituksensa laukata villisti. Tapahtumat ja käänteet olisivat oiva pohja kirjalle, tai jopa valkokankaalle. Niin uskomattomilta juonenkäänteet ovat välillä tuntuneet. 


Kevät toi seuralle historiallisen merkkipaalun, kun se pelasi ensimmäisen kerran Korisliigan pudotuspeleissä. Tuleva mestari, Salon Vilpas, oli parempi suoraan 4-0, mutta Lahti Basketball näytti, mistä se on tehty. Pirullinen vastustaja, joka ei koskaan luovuta. Eniten keväällä kaipasimme kotiyleisöä, jonka kanssa olisimme halunneet jakaa historiallisen pudotuspelipaikan.  Arjessa tuntui kaikki rullaavan normaalisti, mutta todellisuudessa mikään ei ollut kuin ennen. Arki oli jatkuvaa varpailla sipsuttamista ja alitajuista pelkoa siitä, koska pirullinen virus livahtaisi meidän pukukoppiimme. Ei livahtanut ja kausi saatiin kunnialla maaliin. Tämän kauden joukkue saatiin valmiiksi hyvissä ajoin, kuten tapana on ollut. Tärkeintä oli kokoonpanon jatkuvuus.  Valmennus teki hyvää työtä ja saimme pelaajat, jotka sopivat seuran pelilliseen ilmeeseen. 


Kausi ei ollut kunnolla edes alkanut, kun yksi keskellä yötä tullut puhelu muutti kaiken. Puhelu sai kädet tärisemään huolesta ja epätietoisuudesta. Se vei ajatukset Korisliigan sarjapisteiden sijaan siihen synkimpään – kuolemaan. Seuraavat viikot olivat tasapainottelua liian monen askareen ja oman jaksamiskyvyn välillä. Kolme seikkaa nousivat ylitse muiden: pelaajien terveys, joukkueen arjen laatu tapahtumasta huolimatta ja joukkueen uudelleen rakentaminen. Ensimmäinen ottelu kolarin jälkeen merkitsi seuralle paljon. Runsaslukuinen kotiyleisö osoitti läsnäolollaan tukensa joukkueelle. Vaikka hävisimme, tuntui tapahtuma voitolta raskaiden vaiheiden jälkeen.  Rekrytointi jatkui ja vei rutosti energiaa. Aikaeron johdosta paras neuvotteluaika oli silloin, kun yleensä pää oli jo tiukasti tyynyssä. Toimisto teki lujasti töitä rekrytoinnin kanssa ja kentällä pelaajat osoittivat suuruutensa. Kaksi voittoa Pirkanmaalta, täysin kotimaisella kokoonpanolla, sai onnenkyyneleen vierimään läpi partakarvojen. Olin onnellinen pelaajien ja valmennuksen puolesta, koska he olivat jatkaneet työtä absurdista tilanteesta huolimatta. 

Kapteeni Vesa Mäkäläisen ura sai ansaitsemansa kunnianosoituksen seuralta, kun hänen paitansa nousi juhlallisin menoin Lahti Energia -areenan kattoon. Tilaisuuden muistelu tuo edelleen kylmät väreet.


Juuri kun arki alkoi rauhoittua, tuli tietoa Henri Ventoniemen loukkaantumisesta, sitä seurasi Admon Gilderin siirto Puolaan ja Ricky Waxlaxin sekä Arttu Saarijärven loukkaantumiset. Viimeisin pirulainen oli joukkueeseen livahtanut korona.
Lokakuun tapahtumien johdosta olen löytänyt itseni todella mielenkiintoisista tilanteista. Olemme tiedottaneet kaikesta rehellisesti. 
Muutokset ovat seuranneet toinen toistaan. Rekrytointia on jouduttu tekemään siinä määrin paljon, että olen usein pudonnut kärryiltä kenen pelaajan agentin kanssa juuri nyt puhun.

Muutaman kerran seinä on tullut vastaan. Yksi esimerkki on, kun heräsin keskellä yötä viestiin, joka kertoi pelaajan hylänneen meidän jo varmalta näyttäneen tarjouksen. Tieto painoi mieltä sen verran, että unet päättyivät aamuyöllä kello kaksi. Tässäkin asiassa oli onnellinen lopputulos.  Sopimuksen kariuduttua saimme tiedon Zack Bryantista. Sopimus syntyi lopulta muutamassa tunnissa. 


Muutokset ovat vaikuttaneet joukkueen suorittamiseen. Viime kierrosten tulokset ovat luonnollisesti olleet pettymyksiä, koska tunnistamme joukkueen potentiaalin. Joukkueen arki on tuloksista ja muutoksista huolimatta jatkunut laadukkaana. Valmennus tekee kaikkensa pelaajien eteen, jotta he ja joukkue kehittyisivät. 


Olen vahvasti sitä mieltä, että Lahti Basketballin kauden 2021-22 parhaat pelit ovat vielä edessä ja pystymme tarjoamaan laadukasta viihdettä mainiolle kotiyleisölle. 


Vaikeasta vuodesta huolimatta, koen olevani etuoikeutettu saadessani työskennellä Lahti Basketball -organisaatiossa.  Se johtuu monesta seikasta. Yksi suuri asia on, että tunnen, kuinka tärkeä Lahti Basketball on monelle ihmiselle. 
Haluan kiittää pelaajia, valmentajia ja muuta taustaryhmää erittäin laadukkaasta työstä. Kiitos, että edustatte seuran arvoja ja olette valmiit laittamaan itsenne peliin seuran eteen. 


Kiitos kaikki yhteistyökumppanit. Olette meille erityisen tärkeitä, koska ilman teitä ei olisi meitä. Nöyrä kiitos.


Kiitos kaikki ottelutapahtuman vapaaehtoiset, toimitsijat, DJ Mark 2, Kapa ”Brädi” Härkönen ja Lahti Basketball Dance Crew. 
Kiitos Tommi ”Sellekhanks” Mustaniemi, Lahti Basketball grafiikoista. 


Erityiskiitos kahdelle taholle: Jami Luhtanen, jonka kanssa ratkomme visaisimmat pähkinät, ja perheeni, joka on hyväksynyt sen, että puhelin soi usein myös virka-ajan ulkopuolella. 


Olemme täällä teitä varten, oli sitten kyseessä pelaaja,  valmentaja, yhteistyökumppani, fani, tai kadunmies. 

Hyvää uutta vuotta ja nähdään hallilla. 


Roope