Lahti Basketball ei saanut käännettyä kurssiaan kotiottelussa Pyrintöä vastaan tiistaina. Pyrintö vei pisteet lukemin 94-85 (48-41).

Lahti Basketball lähti otteluun ilman kapteeni Arttu Saarijärveä, Ricky Waxlaxia ja Henri Ventoniemeä. Ottelun tiimellyksessä Khalil Iverson loukkaantui ja hänen tilansa selviää keskiviikon tutkimuksissa. Selvää on, että tämä nelikko on sivussa myös torstaina joukkueen matkatessa Seagullsin vieraaksi.

Ottelu alkoi Osku Heinosen henkilökohtaisella kuuden pisteen putkella. Kaikki korit tulivat helposti lay upeilla. Tämän jälkeen Antonio Ballard murjoi kotijoukkueen takaisin peliin, mutta kotijoukkue sortui liian helppoihin menetyksiin. Menetykset vesittivät karkumatkan. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli kotijoukkueen eduksi 18-17.

Toinen jakso oli sitten Pyrinnön näytöstä. Joukkue takoi 31 pistettä ja esitti iloista hyökkäyspeliä. Pyrinnössä kolmannen pelinsä pelannut Ike Smith oli varsin vaikea pideltävä. Lahti Basketball sai kasaan 23 pistettä. Puoliajalle Pyrinnön johtaessa 48-41.

Toinen puoliaika kamppailtiin tasaisesti, mutta Pyrintö tuntui olevan koko ajan niskan päällä koko ajan. Lahti Basketball pääsi lähelle, mutta ei koskaan ohi. Zack Bryant yritti kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla pitää Lahti Basketballin pelissä mukana, mutta se ei tällä erää riittänyt. Pyrintö korjasi tärkeät sarjapisteet lukemin 94-85.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin 26 pistettä upottanut Zack Bryant. Antonio Ballard teki 14 pistettä ja raapi peräti 18 levypalloa. Eemi Luukkonen onnistui myös 14 pisteen edestä. Erik Sajantila heitti 13 pistettä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511705&season_id=121331

Tosi tympeä tappio ja nyt harmittaa isosti. Tuskailemme puolustuksessa samojen asioiden kanssa, jotka ovat piinanneet meitä koko kauden. Olemme henkisesti aika heikko joukkue tällä hetkellä ja siitä minun pitää valmentajana katsoa peiliin. Heitämme hyökkäyksessä ihan kauhean määrän palloa seinille. Moni menetys johtuu siitä että ollaan passiivisia ja ennalta arvattavia”, kommentoi pettynyt Pieti Poikola.

”Vaikea peli, joka oli täyttä vuoristorataa. Puhuimme paljon siitä että aloitetaan hyvin, mutta toisin kävi. Ei meillä ole ollut yhtään hyvää 40min peliä. Ei voi lannistua vaan pitää katsoa videota ja oppia siitä”, tuumi Eemi Luukkonen.

Syksyllä Lahti tuli Tampereelle vajaamiehisenä ja pisti meitä dunkkuun. Nyt päästiin antamaan takaisin. Oon ylpeä mun joukkueen kantista ja uskosta tekemiseen. En ole tyytymätön peliin enkä voittoon missään tapauksessa”, iloitsi Miika Sopanen.

PISTETILASTOTLAHTIPYRINTÖ
Aloitusviisikon pisteet6165
Pisteet penkiltä2429
Suurin pisteputki914
Suurin johto610
Pisteet 3 sek. alueelta3052
Pisteet nopeista hyökkäyksistä92
Pisteet hyökkäyslevypalloista1312
Pisteet vastustajan menetyksistä1722
Johtoaseman muutoksia10
Tasatilanteita5

Lahti Basketball jatkaa otteluita Korisliigassa jo huomenna, kun se matkaa Kisahalliin Seagullsin vieraaksi. Ottelu pelataan rajoituksista johtuen ilman yleisöä, mutta kotikatsomossa sitä voi jännittää totutusti Ruudun välityksellä. Ottelu alkaa klo18:30.

Kuva: Sellekhanks