Joulutauko on ohi ja Lahti Basketball palaa parketille huomenna, kun vieraaksi saapuu Pyrintö. Ottelun on molemmille joukkueille erittäin tärkeä, kun puhutaan ylemmän loppusarjan paikasta. Lahti Basketball on tällä hetkellä sarjassa sijalla kuusi, kun taas Pyrintö löytyy sarjataulukosta sijalta yhdeksän. Joukkueet erottaa vain yksi voitto. (Lahdella seitsemän voittoa ja Pyrinnöllä kuusi). Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran marraskuussa Pyynikillä. Silloin Lahti Basketball haki sensaatiomaisen vierasvoiton täysin kotimaisella kokoonpanolla.

Pyrintö on siitä ottelusta kokenut suuren muutoksen. Topias Palmi lähti Belgiaan, Shaquille Keith ja Romani Hansen ovat vaihtuneet Emanuel Shepherdtiin ja Ike Smithiin. Laituri Smith on kahdessa ottelussa tehnyt 22 pistettä ottelua kohden ja myös laiturin tontilla viihtyvä Shepherd kahdeksassa ottelussa liki 14 pistettä per iltapuhde. Kultaranne Osku Heinonen pelaa hienoa kautta ja säkittää 14.5 pistettä ottelua kohden. Sentteri Devante Foster on joukkueen paras levypalloissa kahdeksan keskiarvolla. Kokenut David Gonzalvez on henkisesti tärkeä pelaaja Pyrinnölle.

Pyrintö on jatkanut tavaramerkki paikkapuolustuksella myös tällä kaudella. Hyökkäyksessä mennään todella kovaa ja luotetaan yksi vastaan yksi taitoon.

Pyrinnön lahjapaketeista ei valitettavasti löytynyt ihmelääkettä parantamaan kaikki vaivat, joten vain kahdeksan rohkeaa miestä lähtee Lahteen taistelemaan sarjapisteistä. Ylimääräistä energiaa ei siis ole tuhlattavaksi kohellukseen ja koohotukseen”, kommentoi Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen.

Kokoonpano: Shepherd, Foster, Smith, Pihlajamäki, Leppänen, Heinonen, Williams, Gonzalvez

Lahti Basketball huilasi hetken jouluna, mutta palasi pian työn pariin. Sairastuvalle on uutena asiakkaan liittynyt kapteeni Saarijärvi, jonka sairasloman pituuden tarkkaa mittaa ei vielä tiedetä. Henri Ventoniemi parantelee vielä alaraajavammaa, kuten myös Ricky Waxlax.

”Tauko on käytetty paranemiseen ja muutamaan hyvään harjoitukseen. Keskitymme puolustuksen hiomiseen ja perushyökkäyksen harjoitteluun. Niin meillä kuin Pyrinnölläkin kokoonpano on elänyt. Vaikka aina emme olisi aina samalla sivulla, voimme kovalla kamppailulla paikata joukkuetekemisen haasteita. Kauden jälkimmäiselle puoliskolle on toiveissa terveyttä ja laadukkaita tapahtumia yhdessä”, tuumi Pieti Poikola.

Kokoonpano: Iverson, Ahola, Luukkonen, Karvonen, Sajantila, Clarke, Bärlund, Ballard, Bryant, Byman.

JOUKKUETILASTOTLAHTIPYRINTÖ
Pisteet#7 83.6#3 88.7
Levypallot#3 40.6#7 36.7
Syötöt#9 16.3#8 16.4
Tehokkuus#9 88.6#6 98.1
Vapaaheitto-%#11 69.3#4 76.5
2P heitto-%#9 51.8#3 56.9
3P heitto-%#9 31.3#6 34.3
Hyök. levypallot#4 13.8#6 10.9
Puol. levypallot#4 26.8#8 25.8
Riistot#5 8.3#1 9.4
Torjunnat#4 3.1#10 1.9
Menetykset#1 17.4#4 15.4

Lahti Basketball vs. Pyrintö 28.12. klo18:30 Lahti Energia -areena

Osta lippusi ennakkoon: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2021-2022-korisliiga-lahti-energia-areena-14092238/

Otteluun pääsee vain koronapassilla. Toivomme katsojilta maskin käyttöä.