Lahti Basketball ja Kouvot järjestivät varsinaisen kori-iloittelun keskiviikkona Korisliigan kamppailussa. Tasaisessa ottelussa Kouvot vei lopulta pidemmän korren lukemin 106-103 (47-50). Ottelussa oli peräti 14 tasatilannetta. Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3993260

Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti ja sukka heilui molemmissa päissä. Ottelu ei todellakaan ollut mitään puolustuksen riemujuhlaa ja molemmat joukkueet päästivät luvattoman helppoja koreja. Antonio Ballard oli ensimmäisen jakson hahmo ja nappasi ensimmäisellä kympillä jo kuusi hyökkäys levypalloa. Tilanne ensimmäisen kympin jälkeen kotijoukkueen hyväksi 23-22.

Toinen jakso jatkui samalla vauhdikkaalla kaavalla. Puolustus loisti poissaolollaan ja molemmat joukkueet nakuttivat kilpaa pisteitä. Kouvojen tehokaksikon muodosti odotetusti Amir Hinton ja Isiah Osbourne. Molemmat herrat ovat varsin eteviä yksi vastaan yksi pelaajia ja sen koki Lahti Basketball eilen. Puoliajalle siirryttiin kotijohdossa 50-47.

Kolmannella jaksolla näytti, että kotijoukkue saa irtioton aikaan ja karkasi nopeasti kahdeksan pisteen johtoon. Tätä hyvää jaksoa kuitenkin seurasi hieman haastavampi hetki kotijoukkueen kannalta ja Kouvot hinasi itsensä takaisin otteluun. Tanssi jatkui tasaisesti ja ennen viimeistä kotijoukkue johti 75-73.

Viimeisellä jaksolla esiin nousi Kouvojen kova kaksikko Hinton ja Osbourne. Hintonin yksilötaito oli omaa luokkaansa ja häntä ei yksinkertaisesti saatu kuriin. Hän operoi ottelussa 31 pistettä, kun Osborne nakutti 27 pistettä. Kouvot latasi viimeisellä jaksolla taululle 33 pistettä ja nappasi sarjapisteet lukemin 106-103.

Kotijoukkueen paras pelaaja oli Antonio Ballard. Ballard urakoi hirmu ottelun, joka tuotti tehot 30 pistettä, 15 levypalloa ja jakoi vielä kuusi syöttöä. Zack Bryant antoi taustatukea 25 pisteellä ja Khalil Iverson 16 pisteellä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511633&season_id=121331

Missään vaiheessa ei ollut semmonen olo, että meidän peli olisi ollut missään kontrollissa. Me ei vaan osata meidän puolustusta tarpeeksi hyvin. Turhauttava peli penkin päässä ”, kommentoi pettynyt Pieti Poikola.

Molemmat joukkueet teki paljon pisteitä ja hävittiin. Ei tämä tulos meidän hyökkäämisestä ollut kiinni. Ei vaan oltu kummassakaan päässä kenttää samalla sivulla”, kommentoi Ali Ahola.

Yleisöön menevä peli, jos ei mitään muuta. Uskoimme että levypallot tulee ratkaisemaan tämän pelin. Oltiin kuitenkin väärässä. Meidän hyökkääminen ratkaisi tämän pelin. Me tehdään hyvin koreja ja silloinkin kun pitäisi heittää vapari ohi, niin sekin menee sisään”, tuumi voittajien päävalmentaja Jyri Lehtonen.