Lahti Basketball koki selvän tappion lauantaina Uudessakaupungissa, kun Korihait nappasi kauden ensimmäisen voiton lukemin 86-62 (44-33). Lahti Basketballin esitys oli valitettavasti kauden surkein ja joukkue menetti pallon 25 kertaa, eikä kaukoheitto pudonnut toivotulla tavalla ( kolmoset 17%).

Khalil Iversonin pelilupa ei saapunut ajoissa ja Chris Clarke oli edelleen sairastuvalla. Admon Gilder sen sijaan palasi viiden ottelun tauon jälkeen kokoonpanoon.

Ensimmäinen jakso antoi jo viitteitä siitä, että luvassa on vaikea iltapuhde. Korihait repäisi hetkessä 10 pisteen johdon. Lahti Basketball kuroi sen umpeen paluun parketille tehneen Admon Gilderin johdolla, mutta joukkueen peli ei ollut uomissaan. Tilanne ensimmäisen jakson jälkeen 18-18.

Toisella jaksolla ero joukkueiden välillä alkoi näkyä. Korihait hyökkäsi Bojan Sarcevicin johdolla fiksusti ja upotti kovia kaukoheittoja. Lahti Basketball ei tahtonut osua mistään ja sen lisäksi joukkue menetti pallon luvattoman usein. Puoliajan lopussa Sarcevic kalasti taidokkaasti epäurheilijamaisen virheen Eemi Luukkoselle, jonka seurauksena kotijoukkue lähti puoliajalle johdossa lukemin 44-33.

Puoliajan jälkeen odotettiin vierailijoiden ryhtiliikettä, mutta joukkueen ensimmäinen pallonhallinta päättyi todella helppoon menetykseen. Siitä huolimatta jakso kamppailtiin tasaisesti, mutta Korihaiden johtoa ei saatu kurottua umpeen pistettäkään. Ennen viimeistä jakso hait johti lukemin 68-57.

Viimeinen jakso oli lahtelaisittain kirin vastakohta. Jaksolla joukkue hankki enemmän menetyksiä kuin pisteitä. Vain viisi pistettä viimeisellä jaksolla vesitti haaveet kiristä. Korihaille kauden ensimmäinen voitto lukemin 86-62.

Lahti Basketballin paras pistemies oli parketille palannut Admon Gilder, joka upotti 19 pistettä. Antonio Ballard tuki 13 pisteellä ja 11 levypallolla. Ricky Waxlax onnistui yhdeksän pisteen edestä.

Lahti Basketball menetti pallon peräti 25 kertaa ja kaukoheitoista 34 yrityksestä vain kuusi onnistui.

PISTETILASTOTKORIHAITLAHTI
Aloitusviisikon pisteet7150
Pisteet penkiltä1512
Suurin pisteputki99
Suurin johto242
Pisteet 3 sek. alueelta3824
Pisteet nopeista hyökkäyksistä814
Pisteet hyökkäyslevypalloista79
Pisteet vastustajan menetyksistä2014
Johtoaseman muutoksia1
Tasatilanteita3

Lahti Basketballilla on edessä todellinen super-viikko, kun vieraaksi saapuvat ensin keskiviikkona Karhu Basket ja sunnuntaina ennen maaottelutaukoa Salon Vilpas. Liput ennakkoon tästä: http://www.lippu.fi

Kuva: Sellekhanks