Lahti Basketball matkaa lauantaina Korihaiden vieraaksi Uuuteenkaupunkiin. Korihait on aloittanut sarjan mollivoittoisesti ja hävinnyt kaikki yhdeksän otteluaan.

Katso tästä Korihait vs. Loimaan Bisons ottelun huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/3973475

Korihait kohautti ennen kauden alkua hankkimalla mestaritakamies Bojan Sarcevicin. Bojan on alkukaudesta onnistunut 8.3 pisteen ja 6.6 syötön edestä. Haiden paras pistemies on ollut näppärä takamies Unique McLean 14.8 pisteen keskiarvolla. Jo toista kautta Korihaissa pelaava Jalen Henry on upottanut 12.8 pistettä ottelua kohden. Korisliigassa KTP:tä ja Seagullsia edustanut laituri Jalen Jackson saapui Uuteenkaupunkiin kesken kauden ja on ennättänyt pelata kolme ottelua. Kolmessa pelissä on syntynyt keskimäärin 15.0 pistettä. 19-vuotias Tapiolan Hongan kasvatti Sebastian Lindberg on ollut pirteä yllätys alkukaudesta. Lindberg on heittänyt keskimäärin kahdeksan pistettä ottelua kohden.

Lahti Basketball sai alkuviikosta hyviä uutisia, kun Admon Gilder palasi joukkueharjoituksiin ja on myös kokoonpanossa lauantaina. Uusi pelaaja Khalil Iverson saapui Lahteen torstaina ja pelaa lauantaina, jos pelilupa rantautuu rapakon takaa ajoissa. Lahti Basketball pelaa vielä ennen maaottelutaukoa kolme ottelua. Huomenna Uudessakaupungissa, keskiviikkona kotona Karhu Basketia vastaan ja viikon päästä sunnuntaina kotona Salon Vilpasta vastaan.

Meillä on käsillä uusiutumisen aika saadessamme lisää pelaajia kokoonpanoon. Heidän sopeutumista helpottaa, että iso osa runkoamme on vienyt konseptia eteenpäin jo puolentoista vuoden ajan. Olemme nyt saaneet hieman myös levätä. Toivottavasti se ja muutama laadukas harjoitus näkyy taas paluuna omaan identiteettiimme. Korihait on nostanut profiiliaan edellisistä kausista. Se tulee näkymään ennemmin tai myöhemmin voittoina, varsinkin jos joukkue pääsee hyödyntämään vahvuuttaan, nopeiden hyökkäysten juoksemista. Kokoonpano: Saarijärvi, Ahola, Ventoniemi, Luukkonen, Karvonen, Sajantila, Waxlax, Bärlund (GTD), Ballard, Gilder, Iverson (mikäli saamme peliluvan)”, kommentoi Pieti Poikola.

Huomenna pystyttävä vastaamaan lahden intensiteettiin ja kilpailtava hyvällä tasolla koko 40 minuuttia.Kokoonpano: Henry, Lahti, Sarcevic, Perttu, Lindberg, Barnes, Jackson, Riak ja Lehtonen”, tyytyi kommentoimaan Korihaiden valmentaja Jarno Nikula.

JOUKKUETILASTOTKORIHAITLAHTI
Pisteet#12 70.4#8 82.2
Levypallot#10 34.6#3 40.1
Syötöt#11 15.1#8 17.0
Tehokkuus#12 71.1#9 87.3
Vapaaheitto-%#10 68.5#11 67.7
2P heitto-%#10 51.0#9 51.2
3P heitto-%#12 29.8#8 31.9
Hyök. levypallot#12 8.0#4 13.4
Puol. levypallot#4 26.6#3 26.7
Riistot#12 5.2#5 8.4
Torjunnat#5 2.7#2 3.3
Menetykset#4 14.6#1 17.8

Korihait vs. Lahti Basketball 13.11.2021 klo 17:00 Uusikaupunki Areena

TV: Ruutu Urheilu ja Sporttiravintola Peluri

KUVA: Ville Vuorinen