Lauantaina Lahti Energia -areenassa vietettiin todellista koripallon juhlaa. Päivä oli omistettu kapteeni Vesa Mäkäläiselle, jonka numero 3 nousi areenan kattoon. Tunteikasta seremoniaa alusti Vesan Lahti All Stars joukkueen ja muun maailman esiottelu, jonka voitti kapteeni Mäkäläisen johdolla Lahti All Star lukemin 87-74. Mäkäläinen oli ottelun MVP ja nakutti 26 pistettä.

Tunteikkaan seremonian jälkeen (katso seremonia tästä: https://www.ruutu.fi/video/3973374 ) oli aika pelata Korisliigan kiihkeä kamppailu Lahti Basketballin ja Kataja Basketin välillä. Vierailija Kataja tuli peliin ryminällä ja johti muutamassa minuutista 15-2. Aikalisän jälkeen kotijoukkue heräsi ja ryhtyi ensimmäistä otteluaan pelanneen Antonio Ballardin johdolla kuromaan eroa umpeen. Jakson loppuun mennessä se onnistui ja tilanne oli tasan 21-21.

Toinen jakso jatkui tasaisena ja erittäin kiihkeänä. Kentällä oli jatkuvia torikokouksia ja ajatuksia vaihdettiin ajoittain kiihkeään sävyyn. Kataja oli koko ajan niskan päällä, mutta kotijoukkue ei lannistunut. Puoliajalle vieraiden pisteen johdossa 42-41.

Toisella puoliajalla vauhti vain kiihtyi ja torikokoukset lisääntyivät. Tilanteita tarkasteltiin videolta enemmän kuin koko kaudella yhteensä. Parketilla Kataja repäisi jo tukevan johdon, mutta sinnikäs Lahti Basketball kuroi sen aina kiinni. Ennen viimeistä kymppiä tilanne Katajan hyväksi 67-64.

Viimeinen jakso tarjosi sitten kunnon trillerin. Lahti Basketball siirtyi johtoon ensimmäisen kerran vasta muutama minuutti ennen päätössummeria. Lopussa Antonio Ballardin miehekäs hyökkäyslevypallo ja siitä seuranneet vapaaheitot olivat viimeinen naula Katajan arkkuun. Kotijoukkueen voittolukemat 1293 katsoja riemuksi 84-80. Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3973457

Lahti Basketballin parhaana palkittiin 26 pistettä ja 10 levypalloa tehtaillut Antonio Ballard. Ensiesiintyminen Lahti Basketballin paidassa oli juuri niin miehekäs kuin odotettiin. Erik Sajantila ja Ricky Waxlax heittivät molemmat 13 pistettä mieheen ja Henri Ventoniemi onnistui 12 pisteen edestä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511573&season_id=121331

Oltiin todella väsyneitä tänään. Jo ennen Seagulls peliä tuli fysiolta viestiä, että nyt pitää mennä mahdollisimman pienellä rasituksella ettei tule loukkaantumisia. Teemana oli että runtataan tämä matsi läpi vaikka väksiin kotiyleisön edessä ja sitten huilataan pari päivää. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa. Taisteluvoitto”, riemuitsi Pieti Poikola.

Hieno joukkuevoitto. Olimme suurimman osan pelistä tappiolla, mutta emme luovuttaneet ja taistelimme itsemme takaisin. Varsinkin tälläisena päivänä kun Vesan paita nostettiin kattoon niin hienoa että haimme voiton. Tämä voitto tekee erittäin hyvää joukkueelle”, kommentoi hienon ottelun pelannut Antonio Ballard.

Kyllä tässä päälimmäisenä on aikamoinen harmitus tosta lopputuloksesta. Oli aikamoinen taistelu ja jätkät pisti itseään likoon. Meille jäi tässä nyt se ikävä rooli, kun joudutaan lähtemään tappion kanssa kotiin”, tuumi pettynyt Petri Virtanen.

Aloitusviisikon pisteet6465
Pisteet penkiltä2015
Suurin pisteputki1211
Suurin johto513
Pisteet 3 sek. alueelta3634
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1714
Pisteet hyökkäyslevypalloista123
Pisteet vastustajan menetyksistä1834
Johtoaseman muutoksia5
Tasatilanteita7

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran lauantaina 13.11, kun joukkue matkaa Korihaiden vieraaksi Uuteenkaupunkiin.

Kuva: Sellekhanks