Lahti Basketball ja Loimaan Bisons tarjosivat melkoisen jännitysnäytelmän lauantaina Lahti Energia -areenassa. Lahti Basketball oli lopulta parempi lukemin 89-86 (42-40). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3959624

Ensimmäisen 10 minuuttisen joukkueet kamppailivat todella tasaisissa merkeissä. Sarjanousija Bisons tuli Lahteen ärjyen ja vei ensimmäisen kympin lukemin 20-18. Bisons sai 20 pistettä kasaan hieman helpommalla kuin kotijoukkue.

Sama tahti jatkui myös toisella neljänneksellä. Siinä kotijoukkue pääsi paremmin otteluun mukaan ja vei jakson lukemin 24-20. Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta melkoista hakemista. Puoliajalle siirryttiin kotijohdossa 42-40.

Kolmas jakso oli lahtelaisittain todella synkkä. Jakson alussa Sherwood Brown ajettiin ottelusta ulos ja siitä innostuneena Bisons rykäisi 12 pisteen johdon. Tässä vaiheessa Bisons pelasi erinomaista koripalloa, kun kotijoukkue keskittyi lähinnä menettämään palloa.

Viimeisellä kympillä kotijoukkue aloitti raivoisan kirin, jonka arkkitehteinä toimivat Ville Karvonen, Chris Clarke, Brandon Peel ja Admon Gilder. Kiri tuotti tulosta ja kotijoukkue nousi kotivoittoon lukemin 89-86.

Lahti Basketballin parhaana otteluisäntä Jako palkitsi 12 pistettä heittäneen Ville Karvosen. Admon Gilder teki 18 ja Brandon Peel 16 pistettä. Chris Clarke onnistui 13 pisteen ja 13 levypallon edestä. Erik Sajantila naulasi yhdeksän pistettä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511497&season_id=121331

Haastava matsi. Tiedettiin etukäteen että Loimaa toteuttaa hyvin molemmissa päissä. Kolmen erän ajan juoksimme perässä ja hävittiin paljon 1 vs 1 tilanteita. Joukkue jollain tavalla rauhottui kun olimme 10p perässä ja viimeisessä juostiin voittoon”, kommentoi Pieti Poikola

Pelattiin tosi pitkään hyvää koripalloa. Tottakai pitää antaa Lahdelle tunnustusta, koska he tulivat lopussa ohi hyvällä pelillä. Me olimme valmistautuneet fyysiseen kohtaamiseen ja pärjäsimmekin pitkään. Yksinkertaisesti annoimme vaan liikaa hyökkäyslevypalloja ja helppoja leikkauksia jotka johtivat koreihin”, kommentoi Bisons käskijä Darko Mihajlovic

Lahti Basketballin seuraava ottelu on keskiviikkona 20.10, kun joukkue matkustaa Inter Kuljetuksen kyydillä Bc Nokian vieraaksi. Ottelua voi seurata Ruutu Urheilun välityksellä ja Sporttiravintola Pelurissa.