Odotettu Kouvola Kouvojen ja Lahti Basketballin välinen kamppailu tarjosi ensimmäisen puoliajan vauhdikasta ja tasaista vääntöä. Toisella puoliajalla Lahti Basketball jäi tyystin kotijoukkueen jalkoihin ja lopputulos Kouvoille 114-88 (58-52). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3954498

Ensimmäinen jakso sujui kori korista teemalla. Molemmat joukkueet pitivät hurjaa tempoa ja tuntui jopa, että osa katsojista hengästyi. Sherwood Brownin kaukoheitto oli uomissaan ja hän nakutti nopeasti 11 pistettä. Ensimmäinen kymppi lahtelaisille 27-26.

Toisella kympillä teema jatkui samana. Jakson lopussa oli kuitenkin lahtelaisittain huolestuttavia merkkejä. Muutama menetys jakson lopussa lipsautti johdon Kouvojen käsiin ja tuotti hyvän nosteen juuri ennen puoliaikaa. Pitkälle tauolle siirryttiin Kouvojen johtaessa 58-52.

Toinen puoliaika oli sitten Kouvojen näytöstä. Lahti Basketballin puolustus ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla ja kotijoukkue Kouvot teki kolmannella jaksolla 30 pistettä ja viimeisellä 26. Näin ollen taululle muodostui loppulukemat 114-88.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin 16 pistettä tehnyt Sherwood Brown. Myös Henri Ventoniemi ja Admon Gilder onnistuivat 16 pisteen edestä. Gilderin iltaa synkensi peräti kuusi menetystä. Ville Karvonen onnistui 12 pisteen edestä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5510215&season_id=121331

”Onnittelut Kouvoille, heillä on koossa aika hyvä tuote. Koko pelin luonne oli, että siinä tuli hurjia svingejä. Kouvot oli henkisesti tänään vahvempi, he pystyivät paremmin käsittelemään niitä svingejä kun me jäätiin kiinni yksittäisiin epäonnistumisiin sen sijaan, että oltaisi jatkettu pelaamista normaalisti.  Otettiin askeleita eteenpäin meidän puolustuksessa, mutta kovassa intensiteetissä tulee helpommin virheitä ja sitten tuli huonoja jaksoja joihin jäätiin turhaan kiinni. Kouvot oli intensiivisin joukkue mikä ollaan tällä kaudella kohdattu. Tämä oli hyvä koripallo-ottelu”, kommentoi Pieti Poikola.

Vaikka Kouvot tekikin ensimmäisellä puoliajalla paljon pisteitä niin tuntui, että peli oli meidän käsissä. Toisella puoliajalla menetettiin kontrolli täysin eikä juostu yhtään mitä olisi haluttu juosta. Kouvot pääsi toisella puoliajalla toteuttamaan just niitä juttuja mitä halusivat. Paikat on nyt itselläni kunnossa ja on erittäin mukava olla kentällä”, tuumi kapteeni Arttu Saarijärvi.

Haluan kehittyä itsekin valmentajana joten me on tälle kaudelle otettu aivan erilainen pelitapa kuin aiemmin. Tälle kaudelle jätettiin taktiset elementit lähes kokonaan pois ja sitä kautta ollaan koutsattu enemmän intensiteettiä. Se ei ole ollut ollenkaan mun tapaista. On puhuttu, että jos me tuodaan peliin se intensiteetti ja pysytään pelisuunnitelmassa ja mennään täysillä niin vaikka me hävitään peli niin me ei kuitenkaan hävitä vaan silloin vastustaja laittaa meidän konseptin ja pelaajat testiin ja me tiedetään heti mitä me aletaan seuraavaksi harjoittelemaan. Tänään ensimmäisellä puoliajalla me ei ihan päästy sinne mihin haluttiin. Ei olla vielä tällä kaudella pelattu sellaista vastustajaa vastaan jolla olisi pelissä kovempi tempo kuin meillä harjoituksissa. Nostetaan tempo niin korkealle treeneissä että tulee virheitä jonka jälkeen siitä siirtyminen peliin on pelaajille aika helppoa. Toisella puoliajalla pysyttiin puolustuksessa konseptissa ja oltiin aggressiivisia eikä jouduttu rotaatioon niin silloin levypallopelaaminen on helpompaa”, pohti voittajien päävalmentaja Jyri Lehtonen.

PISTETILASTOTKOUVOTLAHTI
Aloitusviisikon pisteet8164
Pisteet penkiltä3324
Suurin pisteputki138
Suurin johto267
Pisteet 3 sek. alueelta5052
Pisteet nopeista hyökkäyksistä2420
Pisteet hyökkäyslevypalloista2922
Pisteet vastustajan menetyksistä2210
Johtoaseman muutoksia8
Tasatilanteita9

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran lauantaina 16.10. kun vieraaksi saapuu Bisons Loimaalta. Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa klo17:00 ja otteluisäntänä toimii Jako.