Lahti Basketball pääsi vihdoin, liki vuoden tauon jälkeen, pelaamaan oman rakkaan kotiyleisönsä eteen ja palkitsi heidät vauhdikkaalla kotivoitolla. Lahti Basketball kaatoi Kobrat Lapualta lukemin 96-84 (54-47).

Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3953238

Ottelu alkoi melkoisella ilotulituksella. Pieti Poikolan suojattien kaukoheitto upposi mallikkaasti ja hyökkäys oli muutenkin aivan erinäköistä kuin lauantain sarja-avauksessa Salossa. Etenkin Sherwood Brownin heittokäsi kävi kuumana ottelun alussa. Myös Eemi Luukkonen pelasi erittäin mallikkaasti ja osui läheltä sekä kaukaa. Ensimmäisen kympin jälkeen tilanne oli lahtelaisten eduksi 30-24.

Toisella jaksolla ottelu jatkui tasaisena. Kobrien Christian Lutete ja Stokley Chaffee pitivät Kobrat pelissä mukana kovilla yksilösuorituksilla. Juuri ennen puoliaikaa Juho Lehtoranta upotti haamukolmosen, joka kuitenkin videotarkastuksen jälkeen hylättiin. Puoliajalle lukemissa 54-47.

Kolmas jakso noudatti samaa reseptiä: Lahti Basketball vei ottelua, mutta ei saanut karistettua sitkeää vierailijaa lopullisesti. Kolmannen jakson lopussa ja neljännen alussa Ali Ahola säkitti kolme kolmosta putkeen, joka oli omiaan siivittämään kotijoukkuetta karkumatkalle. Aholan vapautti jokaiseen heittoon erinomaisesti kentän näkevä Chris Clarke. Neljännellä jaksolla Lahti Basketball johti parhaimmillaan jo 18 pistettä, mutta sen jälkeen joukkue sortui neljään huonoon hyökkäykseen peräkkäin. Kobrat kiri hieman, mutta Admon Gilderin mainio puolustus ja sen tuloksena tullut riisto olivat lopulta viimeinen niitti Kobrien kirille.

Loppulukemat 96-84. ” Tämä on monelle ihmiselle tärkeä asia ja hienoa että yleisö on pääsee takaisin katsomoon. Meidän vastuu on antaa ottelussa kaikkemme. Lähtökohta illan otteluun oli pysäyttää Lapuan 1 vs 1 pelaaminen. Puolustuksen kautta onnistuttiin matsi voittamaan. Hallitsimme peliä koko ottelun, mutta loppua emme pelanneet kypsästi. Saimme pysäytettyä hienosti Lapuan takamiehet.

  • ”Tämä on monelle ihmiselle tärkeä asia ja hienoa että yleisö on pääsee takaisin katsomoon. Meidän vastuu on antaa ottelussa kaikkemme. Lähtökohta illan otteluun oli pysäyttää Lapuan 1 vs 1 pelaaminen. Puolustuksen kautta onnistuttiin matsi voittamaan. Hallitsimme peliä koko ottelun, mutta loppua emme pelanneet kypsästi. Saimme pysäytettyä hienosti Lapuan takamiehet”, kommentoi kotijoukkueen päävalmentaja Pieti Poikola
  • Hyvä esitys meiltä. Alussa annoimme vastustajalle liian helppoja koreja. Paransimme kuitenkin sen suhteen toisella puoliajalla. Oli hienoa pelata kun yleisö oli takaisin katsomossa! Saimme yleisötä paljon energiaa peliin”, iloitsi hienon ottelun pelannut Eemi Luukkonen
  • Tiedettiin tasan tarkkaan mitä oli tulossa. Katsoimme videolta Lahden prässiä, mutta kyllä meillä oli vaikeata sen kanssa tänään. Emme meinannut saada peliä käyntiin prässin takia. Lahti tuli ensimmäiseen erään kun nyrkkeilijä, joka hakee tyrmäystä. Teimme tästä kuitenkin aika hyvän pelin”, kommentoi Kobrien käskijä Ville Turja
  • Lahti pelasi hyvän pelin. He olivat nälkäisiä ja tulivat kovaa kimppuun. Ratkaisevilla hetkillä heittivät kovia heittoja sisään. Me taistelimme emmekä luovuttaneet”, tuumi kokenut B.J Raymond

Lahti Basketballin parhaana palkittiin 14 pistettä ja 10 levypalloa saalistanut, Brandon Peel. Sherwood Brown naulasi 21 pistettä ja Admon Gilder 19. Eemi Luukkonen onnistui 11 pisteen edestä ja Ali Ahola 9. Chris Clarke tuskaili viimeistelyn kanssa, mutta pelasi monipuolisesti: 4 pistettä, 11 levypalloa ja 7 syöttöä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5510197&season_id=121331

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran jo huomenna, kun joukkue matkaa tulikuuman Kouvojen vieraaksi. Kouvot kaatoi ensimmäisessä ottelussa Seagullsin ja eilen vieraskentällä jalkoihin jäi Kataja.