Tiukkaa on Lahti Basketballin ja Salon Vilppaan taistelu Korisliigan välieräpaikasta. Torstaina joukkueiden kolmannessa kohtaamisessa tarvittiin jatkoaika, jotta paremmuus selvisi. Vilpas vei ottelun lopulta 84-81, 70-70 (36-37), kun Nijal Pearsonin viimeinen heitto kolahti korirenkaaseen. Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3813777

Vilpas johtaa sarjaa 3-0. Joukkueet kohtaavat neljännen kerran lauantaina Lahdessa.

Lahti Basketball aloitti ottelun vauhdikkaasti ja johti 11-0. Nijal Pearson oli ensimmäisen kympin hahmo 10 pisteellä. Vilpas pääsi kehnon alun jälkeen paremmin otteluun mukaan, mutta Lahti Basketball vei jakson lukemin 26-15.

Toisella jaksolla komento muuttui. Vilpas paransi puolustustaan ja jätti Lahti Basketballin vain 11 pisteeseen jakson aikana. Kun viikinkien hyökkäys tuotti 21 pistettä, mentiin tauolle vierasjohdossa 37-36.

Kaksi seuraavaa jaksoa edettiin tasatahtia. Kumpikaan joukkue ei saanut karkumatkaa aikaiseksi ja hyökkäys oli kovan puolustuksen vuoksi melkoista tervan juomista. Lahtelaisittain ilahduttavaa oli nuorien herrojen, kuten Erik Sajantila, Ali Ahola ja Eemi Luukkonen onnistuminen. Normaalin peliajan viimeinen heitto jäi taikuri Rannikon käsiin. Heittoharhautus nosti Nijal Pearsonin ilmaan, mutta heitto jäi torsoksi. Jatkoaika.

Jatkoajalla tuntui, että kokenut Vilpas oli askeleen edellä. Sen hyökkäys liikutti palloa paremmin ja tuotti tarvittavat pisteet kolmanteen kiinnityksen ottamiseen. Loppulukemat jatkoajan jälkeen Vilppaalle 84-81.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP oli Brandon Peel, joka nakutti 18 pistettä ja otti 11 levypalloa. Nijal Pearson nakutti 20 pistettä, mutta heittoprosentti oli torstaina huono. Sama pätee Wayne McCulloughiin, joka sai kasaan 11 pistettä. Brandon Myer ylsi 10 pisteeseen. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5408781&season_id=119175

Ainoa asia mitä aiomme lauantaiksi muuttaa on lopputulos. Peli menee koko ajan enemmän pudotuspelikoripalloksi ja saadaan eliminoitua vastustajan vahvuuksia. Tänään kentällä oli kaksi väsynyttä joukkuetta. Meidän hyökkäys menee liikaa pomputteluksi ja pitäisi liikuttaa palloa enemmän. Kaikkemme annoimme, mutta tulos on, että olemme kolme kertaa hävinneet ”, kommentoi, Pieti Poikola.

”’Lahden hyökkäys oli alussa hyvää ja eka kymppi näytti hankalalta. Sen jälkeen meidän peli parani ja palasimme puolustukseen paremmin. Haastava peli ja olisimme voittaneet paljon helpommin jos heittopeli olisi ollut lähelläkään sitä mitä normaalisti Salohallissa. Nyt videoiden ääreen ja tehdään pieniä viilauksia. Wood-Ventoniemi alkaa kääntyä meille ja se lupaa hyvää meille. Onneksi Juho Nenoselle osui edes jonkinlainen heittopäivä”, kommentoi, Sami Toiviainen.

PISTETILASTOTVILPASLAHTI
Aloitusviisikon pisteet5465
Pisteet penkiltä3016
Suurin pisteputki1211
Suurin johto512
Pisteet 3 sek. alueelta4622
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1015
Pisteet hyökkäyslevypalloista1012
Pisteet vastustajan menetyksistä2217
Johtoaseman muutoksia9
Tasatilanteita6

Joukkueet kohtaavat neljännen kerran lauantaina Lahdessa. Ottelun pelataan rajoitusten vuoksi ilman yleisöä ja kannatusliput ovat myynnissä täällä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2020-2021-korisliiga-lahti-energia-areena-13624420/

Lipun mukana tuleva tuote postitetaan ostajalle kotiin.

Kuva: Sellekhanks