Lahti Basketball sinetöi runkosarjan kaatamalla Korihait helposti lukemin 113-78 (58-39). Voitolla lahtelaisten saldoksi runkosarjassa tuli 12 voittoa ja 10 tappiota. Katso ottelun kohokohdat tästä: https://www.ruutu.fi/video/3808038

Jo ennen eilistä ottelu oli selvää, että Lahti Basketball tulee olemaan runkosarjan viides ja saa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaansa runkosarjan nelosen Salon Vilppaan. Ottelusarja alkaa lauantaina ja se pelataan paras seitsemästä systeemillä. Otteluohjelma julkaistaan myöhemmin tänään.

Keskiviikon ottelussa päävalmentaja Pieti Poikola antoi tasaisesti vastuuta koko joukkueelle. Kapteenit, Wayne McCullough ja Vesa Mäkäläinen olivat molemmat sivussa, kuten myös Roi Byman. Henri Ventoniemi pelasi lahtelaisten suurimmat minuutit 27 ja Eemeli Lampen pienimmät 13. Lahti Basketball esiintyi hyvällä sykkeellä ja harjoitteli jo muutamia asioita tulevaa pudotuspelisarjaa varten.

Kotijoukkueen Gigantti Lahti MVP oli, Eemi Luukkonen, joka nakutti 15 pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi peräti seitsemän syöttöä. Nijal Pearson jatkoi hyviä otteitaan ja upotti 20 pistettä. Väkevästi esiintyivät myös isot miehet, Henri Ventoniemi ja Brandon Peel. Molemmat kirjautti tupla-tuplan: Ventoniemi 17 pistettä ja 11 levypalloa sekä Peel 14 pistettä ja 11 levypalloa. Erik Sajantila onnistui 13 pisteen edestä. Ville Karvonen nakutti 11 pistettä.

Hyvillä fiiliksillä runkosarja pakettiin. Olo on etuoikeutettu että näinä vaikeina aikoina saadaan tehdä hyvällä ryhmällä töitä hyvällä fiiliksellä”, kommentoi, Pieti Poikola.

Perus hyvä peli meiltä. Toimi hyvänä valmistajana pudotuspeleihin. Hyvillä fiiliksillä Salon kimppuun”, kommentoi, Ville Karvonen.

”Lähdettiin samanlailla kuin muihinkin peleihin. Ei siitä tullut edes peliä. Kaikki kunnia Lahdelle ja tsemppiä pudotuspeleihin”, kommentoi hai-luotsi, Jarno Nikula.

PISTETILASTOTLAHTIKORIHAIT
Aloitusviisikon pisteet6360
Pisteet penkiltä5018
Suurin pisteputki156
Suurin johto390
Pisteet 3 sek. alueelta5444
Pisteet nopeista hyökkäyksistä2411
Pisteet hyökkäyslevypalloista117
Pisteet vastustajan menetyksistä1211

Pudotuspelit alkavat lauantaina 13.3 Salossa. Kotona pelataan maanantaina 15.3. Ottelut pelataan rajoitusten vuoksi ilman yleisöä.

Kuva: Sellekhanks