KTP oli tyly vieras keskiviikkona pelatussa Korisliigan kamppailussa. Vierailijat hakivat pudotuspelihaaveiden kannalta elintärkeän voiton lukemin 92-68 (41-27).

Lahti Basketball aloitti ottelun hyvin. Puolustus toimi ja hyökkäyksessä joukkue sai täysin vapaita heittopaikkoja. Keskiviikkona pallo ei vain tahtonut millään mennä korirenkaan läpi. Ensimmäinen kymppi väännettiin harvinaisen pienissä pistettä 12-12.

Toisella jaksolla KTP sitten repäisi. Kotijoukkue jatkoi luokatonta heittopeliään ja vieraiden Greg Mangano otti ottelun haltuunsa. Lahti Basketball ensimmäiset 12 kolmosta ohi. Brandon Myer rikkoi kuparisen 13 yrityksellä. Toinen jakso KTP:lle lukemin 29-15.

Puoliajan jälkeen näytti, että kotijoukkue kampeaa itsensä peliin mukaan, mutta viimeinen silaus kiristä puuttui. Heittopeli ontui edelleen ja KTP jätit Mangano ja Joe Burton dominoivat korien alustoja. Ennen viimeistä kymppiä tilanne oli KTP:n hyväksi 60-49.

Viimeinen jakso oli sitten täysin KTP:n näytöstä. Se lasketteli iloisella pelillä selvään 92-68 voittoon ja tarrasi otteensa pudotuspeleihin. Lahti Basketballille riittää edelleen yksi voitto kahdesta jäljellä olevasta pelistä, jotta seurahistorian ensimmäinen pudotuspelipaikka olisi tosiasia.

Gigantti Lahti MVP oli, Brandon Myer, joka heitti 13 pistettä. Wayne McCullough ja Nijal Pearson onnistuivat myös 13 pisteen edestä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5256005&season_id=119175

Onnea Kotkalle. Se oli erikoinen peli. Olimme paskoja. Me aloitettiin hyvin, mutta kivitettiin kaikki heitot ohi. Ei olisi tarvinnut keksiä mitään muuta, mutta ruvettiin silti hätäilemään. Päät painui valitettavan helposti”, totesi pettynyt päävalmentaja, Pieti Poikola.

Tosi heikko esitys meiltä. Jokaisen syytä katsoa peiliin. Meidän tahtotaso ratkaisi voiton tänään Kotkalle”, kommentoi myös erittäin pettynyt, Henri Ventoniemi.

Tähän peliin lähdettiin vahvasti yksittäisiä pelaajia skouttaamalla. Herrat numeroilla 10,11,22 ja 88 olivat erityisessä vartiossa. Tätä käytiin muutama päivä treeneissä läpi”, iloitsi KTP:n päävalmentaja, Jyri Lehtonen.