Lahti Basketball haki todella tärkeän voiton pudotuspelipaikan kannalta tiistaina Lapualta. Pieti Poikolan ryhmä esiintyi vakuuttavasti läpi ottelun ja takoi taululle selvät voittolukemat 109-90 (56-38).

Jo ensimmäinen jakso näytti ottelun suunnan. Lahti Basketball puolusti antaumuksella ja järkevästi. Ricky Waxlax ja Ali Ahola paimensivat vuorotellen Kobrien mainiota takamiestä Antto Nikkarista. Nikkarinen joutui tekemään runsaasti töitä jokaisen suorituksen eteen. Lahtelaisten hyökkäyksen iloittelua johti, Brandon Myer. Ensimmäinen jakso vierailijoille 25-12.

Toisella jaksolla tahti jatkui samana. Kobrat pääsi paremmin peliin mukaan, mutta Lahti Basketball määräsi ottelun tahdin. Vierailijat onnistuivat laajalla rintamalla ja kova puolustus tuotti helppoja nopeita hyökkäyksiä. Kenttää juostiin kauniisti. Puoliaikatulos 56-38.

Toinen puoliaika jatkui samaan tahtiin. Lahti Basketball hyökkäsi laajalla rintamalla ja onnistujia riitti. Vierailijoiden riveistä seitsemän pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pistelukuihin. Puolustus otti taas harppauksen oikeaan suuntaan.

Lopputulos 109-90.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP oli, Brandon Myer, joka upotti hyvällä prosentilla 24 pistettä. Nijal Pearson nakutti 17 pistettä, Brandon Peel 14, Eemi Luukkonen 12, Wayne McCullough 11 sekä Ali Ahola ja Henri Ventoniemi 10 pistettä mieheen. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5255947&season_id=119175

Hyvää joukkue tekemistä meiltä tänään. Saatiin palloon painetta ja horjutettua kobrien omaa peliä. Heitettiin hyvin tänään palloa sisään”, kommentoi iloinen päävalmentaja, Pieti Poikola.

”Tänään oli tempo kovempi kun edellisissä peleissä. Ei vaan oltu  valmiina pelaamaan noin kovaa. Meillä oli tänään 20 menetystä ja niistä kaveri rankaisi meitä”, kommentoi Kobrien päävalmentaja, Ville Turja.

PISTETILASTOTKOBRATLAHTI
Aloitusviisikon pisteet7464
Pisteet penkiltä1645
Suurin pisteputki1112
Suurin johto428
Pisteet 3 sek. alueelta4656
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1328
Pisteet hyökkäyslevypalloista2013
Pisteet vastustajan menetyksistä1429
Johtoaseman muutoksia5
Tasatilanteita0

Lahti Basketball siirtyy nyt maajoukkuetauolle ja palaa parketille 24.2, kun vieraaksi saapuu Kouvot.