Lahti Basketball haki pudotuspelipaikan kannalta tärkeän voiton lauantaina Ura Basketilta. Ottelu päättyi melkoisten korijuhlien jälkeen vierasvoittoon lukemin 117-111 (58-51).

Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3781331

Ensimmäinen jakso oli todella tasaista vääntöä. Korisliigan yksi suurimmista tähdistä Ura Basketin, Matti Nuutinen, oli elementissä ja säkitti täydellisellä heittopelillä 11 pistettä. Lahti Basketball onnistui laajalla rintamalla ja joukkueet mättivät pisteitä vuorotellen. Ensimmäisen 10 minuutin jälkeen joukkueet tasasivat pisteet lukemin 24-24. Henri Ventoniemi oli lahtelaisten näkyvin hahmo ensimmäisellä jaksolla. Lahti Basketballin uusin tulokas, Nijal Pearson säkitti ensimmäiset pisteet lahtelaisten pelipaidassa kauniilla hyppyheitolla.

Toisella jaksolla Lahti Basketballin hyökkäyspeli oli sangen iloista. Nijal Pearson innostui oikein kunnolla ja säkitti jo ennen taukoa peräti 16 pistettä. Myös Wayne McCullough löysi rytmin ja säesti Pearsonia 10 pisteen edestä. Pearson osoitti olevansa monipuolinen ratkaisija. Ricky Waxlax esiintyi erittäin pirteästi. Ura Basket ei häkeltynyt Lahti Basketballin hyökkäysiloittelusta, vaan nakutti todella kovia heittoja. Tämä resepti tuotti puoliaikatuloksen Lahti Basketball 58 ja Ura Basket 51.

Ottelu jatkui erittäin tasaisena myös tauon jälkeen. Kolmas jakso mentiin kori korista molempien joukkueiden esittäessä mainiota hyökkäyspeliä. 30 minuutin kamppailun jälkeen Lahti Basketball johti niukasti lukemin 81-78.

Viimeinen jakso oli sitten melkoista ilotulitusta. Kovimmat heitot naulasi kaksikko McCullough & Pearson. Lopussa Lahti Basketball hermoili hieman ja teki voiton metsästyksestä asteen haastavampaa. Lahti Basketball teki 10 minuutin aikana 36 pistettä Uran 33 vastaan. Se riitti tänään voittoon lukemin 117-111.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP, Wayne McCullough, joka nakutti 29 pistettä. Mainion ottelun pelasi myös ensimmäistä ottelua pelannut, Nijal Pearson. Vasta eilen joukkueen mukaan karanteenista vapautunut takamies nakutti ilman yhtään joukkueharjoitusta 28 pistettä ja osoitti, että käsi ei tutise ratkaisuhetkillä. Brandon Myer jatkoi hyviä otteita ja heitti 17 pistettä. Brandon Peel kamppaili erinomaisesti ja täytti tilastorivit tehokkaasti: 15 pistettä, 13 levypalloa ja seitsemän syöttöä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5257511&season_id=119175

”Se oli vauhdikas ottelu. Katsojat television äärellä varmasti tykkäsivät seurata tätä. Me pelattiin tänään meidän identiteetin mukaan. Juostiin koko ajan, jaettiin palloa ja uskallettiin ottaa vapaita heittoja. Sinänsä tämä oli meidän näköistä peliä ja tietysti pitää nostaa hattua Ura Basketille. Ei uskoisi että tuo joukkue on ottanut vain yhden voiton”, kommentoi voittajien päävalmentaja, Pieti Poikola.

Tämä oli hyvin fyysinen ottelu. Lahti on todella hyvä joukkue. Heillä on ollut vaikeuksia viime aikoina ja he ehkä uskoivat saavansa helpon voiton meiltä. Me taistelimme mielestäni erittäin hyvin. Vastustajan hyökkäyslevypallot olivat vain liikaa. Olen erityisen tyytyväinen meidän nuoriin pelaajiin. Ikävää että kautta lyhennettiin, kun viimein alkaa näkymään kehitystä. Hattu pois päästä Lahdelle. He ansaitsivat voittonsa”, kommentoi Uran valmentaja, Damion Dantzler.

Lahti Basketball matkaa jo tiistaina Inter Kuljetuksen kyydillä Lapualle, jossa vastaan asettuu pudotuspelipaikan kannalta tärkeässä ottelussa Kobrat.

PISTETILASTOTURALAHTI
Aloitusviisikon pisteet9078
Pisteet penkiltä2139
Suurin pisteputki89
Suurin johto511
Pisteet 3 sek. alueelta5644
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1518
Pisteet hyökkäyslevypalloista2128
Pisteet vastustajan menetyksistä1014
Johtoaseman muutoksia14
Tasatilanteita11

Kuva: Sellekhanks