Lahti Basketball päätti kolmen ottelun vieraskiertueen tiistaina Kisakallion Urheiluopistolla. Vierailija pysyi isäntien kyydissä 30 minuuttia, mutta viimeisellä jaksolla ero repesi. Vilppaan voittolukemat 95-75 (41-36).

Vilppaan Teemu Rannikko palasi parketille pitkän tauon jälkeen. Teemu, vaikka Vilppaan paitaa kannat, oli hienoa saada sinut takaisin parketille.

Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta sangen hermostuneesti. Kisakallion korit eivät olleet anteliaalla tuulella ja molempien joukkueiden heitot kolisivat rautoihin. Isäntien Jeremiah Wood oli alusta asti lahtelaisille lähes mahdoton pysäytettävä. Väkivahva sentteri viimeisteli korin tuntumasta varmalla prosentilla, eikä hänelle tuntunut löytyvän pysäyttäjää. Vilpas johti ensimmäisen kympin jälkeen 17-10.

Toisella jaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspeli vapautui hieman. Joukkueet kamppailivat tasaisesti ja jakso oli viihdyttävää koripalloa. Wood, tuo taitava pirulainen, jatkoi Lahti Basketballin kiusaamista. Jättiläisen pehmeät kädet lähettivät pallon kohti korisukkaa kerta toisensa jälkeen. Puoliajalle kotijohdossa 41-36.

Puoliajan jälkeen näytti siltä, että Lahti Basketballin polttoaine riittää taistelemaan ottelun voitosta. Brandon Peel, pysäytti Woodin muutaman kerran, joka siivitti lahtelaiset lennokkaisiin vastahyökkäyksiin. Toisaalta taas helpot virheet vesitti Lahti Basketballin mahdollisuuden nousta Vilppaan ohi. 30 minuutin pelin jälkeen Vilpas johti 62-55.

Sitten se tapahtui. Bensavalo alkoi vilkkumaan, joka johti Lahti Basketballin tason laskemiseen. Vilpas sen sijaan pisti lisää puita uuniin ja vei viimeisen jakson lukemin 33-20. Näin ollen Vilpas nappasi sarjapisteet lukemin 95-75.

Joukkueiden suurin ero oli levypalloissa. Vilpas vei 49 levypalloa, joista 16 hyökkäyksessä. Lahti Basketball nappasi vain 34 levypalloa, joista kahdeksan hyökkäyspäässä. Vilpas teki 3-sekunnin alueelta 60 pistettä ja 31 pisteen edestä Lahti Basketballin 22 menetyksestä.

Meillä oli yksi päivä aikaa käydä Vilpasta läpi, mutta ottelusuunnitelmaa ei muutettu. Tänään nähtiin, miksi Woodia pidetään yhtenä sarjan parhaista vahvistuksista. Eka puoliaika oli vielä ihan ok, mutta kolmannella jaksolla alkoi vaan jalka painaa. Olisi ollut makea juttu antaa vähän parempaa vastusta Teemun paluupelissä. Meillä taitaa olla pelikausia kaikilla yhteensä yhtä paljon kuin Teemulla. Numerot eivät valehtele, meillä oli 22 menetystä ja 13 koriinjohtavaa syöttöä ja lukemat pitäisi olla päinvastoin”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola.

Meidän puolustaminen on tällä hetkellä erittäin hyvällä tasolla. Viimeksi Lahti otti lähes 30 hyökkäyslevypalloa ja pakotti meidät 22 menetykseen. Nyt heillä oli kahdeksan hyökkäyslevyriä ja menetyksissä oli iso petraus. Vaikka kolmoset eivät tänään uponneetkaan, heitettiin 60 pinnaa kolmen sekunnin sisältä. Omasta mielestäni Wayne McCullough on sarjan monipuolisin pelaaja ja Myles Stephens piti hänet 11 pisteessä, haki kahdeksan levypalloa ja toi isoja asioita hyökkäyspäähän. Myös LD Griffin oli miehekäs molemmissa päissä. Meillä on kymmenen erittäin hyvää pelaajaa ja siksi taistelu peliajasta ja pelipaikoista tuo joukkueeseen kovaa kilpailua”, iloitsi voittajien päävalmentaja, Sami Toiviainen.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP oli, Ville Karvonen, joka upotti 19. Ville oli ensimmäisen puoliajan melko vaisu, mutta toisella puoliajalla heräsi taistelemaan. Alex Campbell nakutti 12 pistettä ja Wayne McCullough 11. Henri Ventoniemi taisteli yhdeksän pistettä.

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 3.2, kun vieraaksi saapuu Kauhajoen Karhu. Ottelu alkaa 18:30 ja pelataan rajoitusten vuoksi ilman yleisöä.