Lahti Basketball ja Helsinki Seagulls tarjosivat viihdettä koko rahalla keskiviikon Korisliigan kamppailussa. Seagulls oli lopulta parempi lukemin 97-89.

Ottelu alkoi tasaisena ja jopa kotijoukkueen hallinnassa. Penkiltä peliin tullut Ville Karvonen oli oivassa vireessä ja johti kotijoukkueen orkesteria hyökkäyksessä. Seagullsin otteista paistoi kokemus ja joukkueen hieno yhteishenki. Takamies, Kendale McCullum oli juuri niin vaikea pideltävä kuin ennalta tiedettiin. Wayne McCullough antoi taustatukea Ville Karvoselle ja ensimmäinen kymppi päättyi tasalukemiin 24-24.

Toinen jakso eteni pitkään tasatahtiin. Jakson lopussa kotijoukkueelle tapahtui paha notkahdus. Seagulls vei muutaman minuutin jakson 9-0. Lahtelaisten selkärankaa pahasti rasitti erityisesti, Sakari Laakson haamuheitto, joka upposi kotijoukkueen hölmöilyn jälkeen liki puolesta kentästä. Puoliajalle siirryttiin lukemissa Seagullsin johtaessa 51-42. Katso Laakson haamuheitto tästä: https://www.ruutu.fi/video/3767299

Kolmannella jaksolla vierailijat näyttivät karkaavan lopullisesti. McCullum oli liian liukas pideltävä ja onnistui kerta toisensa jälkeen ajamaan keskelle lahtelaisten puolustusta. Myös Seagullsin palloskriinit olivat myrkkyä kotijoukkueelle. Kolmannella jaksolla vierailijat johtivat pahimmillaan 19 pisteellä, jonka jälkeen Lahti Basketball sai pienoisen kirin aikaiseksi. 30 minuutin pelin jälkeen tilanne oli Seagullsin hyväksi 74-65.

Kuten niin usein aikaisemmin, Lahti Basketball aloitti hirmuisen kirin viimeisellä jaksolla. Wayne McCullough, Ville Karvonen ja kumppanit alkoivat osumaan kaaren takaa ja puolustus pakotti Seagullsin menetyksiin. Kovimmassa hurmoksessa kotijoukkue pääsi jo pisteen päähän, mutta muutaman hyökkäyksen ajan heitot kolisivat rautoihin ja Seagulls rokotti armottomasti. Hieno taistelu ei tällä erää tuottanut tulosta ja Seagulls vei pisteet lukemin 97-89.

Erittäin fyysinen peli. Liian paljon pieniä henkilökohtaisia virheitä. Emme kovassa pelivauhdissa pysty pysymään konseptissa vielä tarpeeksi. McCullumin pysäyttämisessä emme onnistuneet, kommentoi Lahti Basketballin päävalmentaja, Pieti Poikola.

Olimme valmistunut peliin hyvin ja aloitimme hyvin. Pelistä jäi huono maku suuhun, koska teimme liikaa helppoja virheitä ja menetimme palloa. Eteenpäin”, kommentoi hyvän pelin pelannut, Ville Karvonen.

Tosi hyvä mieli ottelusta. Käytimme tauon hienosti hyväksemme ja saimme harjoiteltua myös uusia asioita. Saimme erittäin hyvän vaiheen ensimmäisen puoliajan loppuun. Lahden pelityyli kuluttaa vastustajaa todella paljon ja lopussa me väsyimme. Tärkeä voitto”, kommentoi jo 12. peräkkäisen voittonsa napannut Seagulls päävalmentaja, Jussi Laakso.

Tiesimme ennakkoon, että ottelusta tulee fyysinen ja Lahti tulee painostamaan meitä koko kentällä. Kestimme mielestäni paineen hyvin. Kuljemme joukkueena kohti tavoitettamme kauden lopussa”, kommentoi kentän kuningas, Kendale McCullum.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP oli, Wayne McCullough, joka upotti 28 pistettä. Ville Karvonen nakutti 16 ja Henri Ventoniemi 12. Heittonsa kanssa tuskaillut Alex Campbell sai kasaan 9. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=5256015&season_id=119175&league_id=4