Pitkä odotus on ohi. Lahti Basketball palaa parketille keskiviikkona, kun vieraaksi Lahti Energia -areenaan saapuu Tampereen Pyrintö. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran marraskuun 11. päivä Pyynikillä. Sangen viihdyttävä ottelu pysyi tasaisena puoliaikaan asti, jonka jälkeen puhalsi punainen pyörremyrsky. Pyrintö vei voiton Marcus Lewisin sensaatiomaisen esityksen siivittämänä lukemin 118-88. Lewis viimeisteli 38 pistettä, otti yhdeksän levypalloa ja antoi seitsemän syöttöä. Katso ottelun huippuhetket tästä https://www.ruutu.fi/video/3727925

Vallitsevien rajoitusten vuoksi ottelu pelataan valitettavasti ilman yleisöä. Lahti Basketballin virallinen kisakatsomo on sporttiravintola Peluri, jossa ottelua on kommentoimassa, Arttu Saarijärvi. Ruudun lähetystä selostaa, Aaro Linnalaakso ja hänen kommentaattorina toimii, Sami Ikävalko.

Otteluun myydään kannattajalippuja, jonka saat hankittua tästä https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2020-2021-korisliiga-lahti-energia-areena-13131206/ Kaikille lipun ostaneille lähetetään Lahti Basketball kasvomaski.

Miika Sopasen luotsaama Pyrintö on voittanut kahdeksan peliä ja hävinnyt kaksi. Lahti Basketball vastaava saldo on kuusi voittoa ja neljä tappiota.

On ollut mukavaa saada aikaa keskittyä laadukkaaseen harjoitteluun, vaikkakin koronatauko on ollut monelle myös haastavaa. Mutta toivottavasti tauko ja sen aikana tehty työ näkyy parantuneena pelin tasona. Pyrinnön suoraviivainen hyökkääminen on erilainen tuulahdus liigaamme, jossa palloscreen-motionin jalanjäljet ovat syövyttäneet kenttiä puhkia. Tapa sopii joukkueelle, sillä etenkin Marcus Lewis on yksi parhaista Suomen kentillä pelanneista 1vs1 pelaajista. Heitämme miehelle useita eri päällystakkeja. Se on hieno haaste Rickylle, Roille ja Alille, joille päävastuu hänen vartioinnistaan lankeaa”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola keskiviikon vastustajaa.

Korisliiga jatkuu osaltamme pitkän tauon jälkeen, ja kovin mielenkiintoisessa tilanteessa alkaakin 2021. Runkosarja lyheni kahden kierroksen mittaiseksi, ja tämä lisää merkittävästi jokaisen jäljellä olevan ottelun merkitystä taistelussa pudotuspelipaikoista ja kotieduista. Kun edellisestä ottelusta on aikaa, ei pelaamisen rytmistä ole aina helppo saada nopeasti kiinni. Vastustajamme Lahti puolestaan on takuu sille, ettei pehmeää laskua arkeen ole luvassa. Luvassa siis mielenkiintoinen kamppailu seurata ruudun äärellä”, tuumii Pyrinnön päävalmentaja, Miikka Sopanen.

Pyrinnön riveistä löytyy yksi sarjan parhaista pelaajista, Marcus Lewis. Lewis on koko sarjan paras pistemies liki 25 pisteen keskiarvolla. Shawn Hopkins pelaa erinomaista kautta ja upottaa liki 15 pistettä ottelua kohden. Se on liki tuplasti enemmän kuin viime kaudella Nokian nutussa. Lahdessakin aikanaan vaikuttanut David Gonzalvez ja Osku Heinonen naulaavat noin 11 pistettä per kamppailu. Pyrinnön sentteri, Brady Skeens on sarjan eliittiä levypalloissa. Sentteri kaapii yhdeksän irtopalloa per ottelu. Pyrintö hankki KTP:stä riveihinsä 201 senttisen, Shaquille Thomasin. Thomas ei ole vielä liigassa esiintynyt Pyrinnön paidassa. Pyrinnön tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=43&season_id=119175

Tauon aikana Lewis, Thomas ja sentteri Brady Skeens pitivät tuntumaa yllä Pyrinnön kakkosjoukkueen riveissä Divari A:ssa. Saman tekivät lahtelaisista Ville Karvonen ja Wayne McCullough, jotka pelasivat vierasottelussa Jyväskylässä Divari B:n Team Pajulahdessa.

Lahti Basketball on käyttänyt tauon tiukasti harjoitellen. Joukkue on kahta pitkäaikaispotilasta, Saarijärvi&Mäkäläinen, lukuunottamatta täydessä iskussa.

JOUKKUETILASTOTLAHTIPYRINTÖ
Pisteet#6 89.8#1 103.4
Levypallot#4 39.9#2 41.1
Syötöt#7 17.9#4 21.0
Tehokkuus#9 95.7#1 122.1
Vapaaheitto-%#8 71.2#7 71.2
2P heitto-%#11 49.8#5 56.6
3P heitto-%#8 34.3#1 39.1
Hyök. levypallot#1 14.4#5 11.9
Puol. levypallot#11 25.5#2 29.2
Riistot#6 7.6#1 9.4
Torjunnat#3 3.5#4 2.9
Menetykset#2 14.3#12 10.9

Lahti Basketball vs. Pyrintö

6.1.2020 klo18:30/ ilman katsojia

Lahti Energia -areena

TV: Ruutu

Kisakatsomo: Peluri

Kuva: Sellekhanks