Lahti Basketball pelaa toisen vierasottelun peräkkäin, kun joukkue matkustaa tiistaina Inter Kuljetuksen kyydillä Helsinkiin. Siellä vastaan asettuu Korisliigaa ilman tappioita johtava Helsinki Seagulls.

Kobrat vs. Seagulls ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3727444

Pyrintö vs. Seagulls ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3721002

Jussi Laakson valmentama Seagulls on voittanut kaikki kuusi otteluaan. Jalkoihin ovat jääneet Karhu, Nokia, Ura Basket, Kouvot, Pyrintö ja viime lauantaina tiukan taiston jälkeen Lapuan Kobrat. Viisi voittoa lokakuussa vaikutti myös siihen, että Seagullsin taitava takamies, Kendale McCullum, valittiin Korisliigan kuukauden pelaajaksi. https://www.ruutu.fi/video/3723915

McCullum oli sivussa Kobrat ottelusta ja Jussi Laakson mukaan on 75% mahdollisuus, että takamies viilettää huomenna legendaarisen Kisahallin parketilla.

Vastakkain on kaksi hyvin erillaista joukkuetta. Seagulls pelaa hyvin organisoitua ja rauhallista koripalloa, kun taas Lahti Basketball pyrkii ratkaisuihin mahdollisimman nopeasti. Helsinkiläisten riveistä löytyy tukku kokeneita pelimiehiä. Shawn Huff, Tuukka Kotti, Timi Heinonen ja Antti Kanervo muodostavat tukevan rungon Jussi Laakson orkesterille. Sentteri Wayne Martin on ollut joukkueen paras pistemies 16.7 ja ja levypallorohmu 6.7. Kokenut 37 vuotias laituri Porter Troupe ja takamies Mambi Diawara ovat oivia roolipelaajia. Nuorta voimaa joukkueeseen tuo 18 vuotias Max Besselink, joka on säkittänyt pisteitä 7 per ottelu.

Seagullsin tilastoihin tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=4638571&season_id=119175

JOUKKUETILASTOTSEAGULLSLAHTI
Pisteet#4 92.0#7 88.7
Levypallot#5 40.3#1 42.7
Syötöt#3 20.0#7 18.5
Tehokkuus#3 110.0#8 97.0
Vapaaheitto-%#5 75.9#8 69.7
2P heitto-%#2 58.7#11 50.4
3P heitto-%#7 34.4#10 32.3
Hyök. levypallot#12 8.8#1 15.5
Puol. levypallot#1 31.5#7 27.2
Riistot#2 9.0#6 7.5
Torjunnat#12 1.8#3 3.8
Menetykset#10 12.5#3 14.7

Paluu Kisikselle ja vastaan astelee hyvän alun kauteen saanut Lahti Basketball. Jatkaaksemme voittoisaa rekordiamme, meidän pitää olla valmiina vastamaan Lahden luomaan hurjaan intensiteettiin. Mitään kovin ihmeellisiä taktisia taikatemppuja ei tarvita, mutta hereillä pitää olla. Toivottavasti katsomoon saapuu niin paljon faneja kun sinne saadaan ottaa”, kommentoi Seagullsin päävalmentaja, Jussi Laakso.

Lahti Basketball koki kauden tähän mennessä pahimman tappion lauantaina Tampereella. Pyrintö oli parempi lukemin 118-88. Ottelun oli tasainen ja erittäin viihdyttävä puoliaikaan asti, mutta kolmannella jaksolla Pyrintö repäisi. 35 pistettä yhteen jaksoon on hurja lukema. Tappio oli kauden toinen kuudesta ottelusta.

Olemme edellisissä peleissä olleet aika hukassa puolustuspäässä. Toivottavasti Helsingissä identiteettimme näkyy muuallakin kuin valmentajien suunnittelupöydällä. Seagulls on ollut kiistatta alkukauden paras joukkue. Se on seurausta erittäin selkeästä konseptista ja loistavista pelaajista, joilla riittää taito, koko ja kurinalaisuus toteuttaa konseptia. Tuollaista joukkuetta vastaan on mukava kilpailla, sillä se paljastaa armotta meidän heikkouksia. Mutta toisaalta etukäteen on tiedossa, miten toimimalla tasaväkinen kilpailu on mahdollista”, tuumi Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola.

Lahti Basketballin tilastoihin tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=4614181&season_id=119175

Helsinki Seagulls vs. Lahti Basketball

10.11.2020 klo18:30 Kisahalli

TV: Ruutu Urheilu ja virallinen kisakatsomo Sporttiravintola Peluri

Kuva: Ville Vuorinen