Sunnuntaina Lahti Basketball suuntaa Inter Kuljetuksen kyydillä kohti Pohjanmaata ja Kauhajokea. Siellä vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari Karhu Basket.

Lahti Basketball aloitti Korisliigan riemukkaalla voitolla, kun se kaatoi Salon Vilppaan Lahti Energia -areenassa keskiviikkona. Loppulukemat kirjattiin 78-76. Katso ottelun huippuhetket tästä https://www.ruutu.fi/video/3708883

Koko Korisliigan avausottelussa Karhu Basket vieraili Helsingissä ja koko karvaan tappion Seagullsia vastaan. Ottelu päättyi Kisahallissa ”Gullsien” voittoon lukemin 84-82. Katso ottelun huippuhetket tästä https://www.ruutu.fi/video/3708041

Karhun paras pistemies ensimmäisessä ottelussa oli, Daniel Utomi, joka upotti 25 pistettä. Kaikki kuusi kolmosta sujahti sisään. Brandon Spearman, nakutti 20 pistettä ja Bojan Sarcevic 14.

Karhu Basket on jälleen kerran yksi suurimmista mestarisuosikeista. Hyvin valmennettu joukkue on onnistunut pitämään suomalaisen rungon kasassa ja sen mausteeksi on hankittu nuoria sekä nälkäisiä vahvistuksia.

Karhu peli pyörii edelleen, Bojan Sarcevicin, palloscreenien ympärillä. Tällä kaudella vastuu kasvaa entisestään, koska joukkueesta puuttuu, Cameron Jonesin, tapainen pallonkäsittelijä. Takamies Okko Järvi, on hyvin mahdollisesti Suomen seuraava vientituote Euroopan koripallokentille. Järvessä yhdistyy oikeanlainen röyhkeys ja tyylikkyys samassa paketissa. Antti Niskanen, tekee sitä samaa mitä koko uransa: repii ja raastaa. Nuori sentteri, Mikael Laihonen, väläytteli viime kaudella ja tällä kaudelta on lupa odottaa vielä enemmän.

Vahvistuksista takamies Daniel Utomi osoittautui tyylikkääksi ratkaisijaksi, TJ Holyfield on kelpo sentteri, Collin Malcom operoi laiturin paikalla ja kokenut Brandon Spearman myös laiturin paikalla. Karhu on nuorentanut vahvistus kvartettiaan huomattavasti ja vain Spearman on kokenut kettu.

Päävalmentaja, Janne Koskimiehen, joukkue on hyvin organisoitu ja kurinalainen ryhmä. Laatua löytyy joka pelipaikalle.

Lahti Basketball aloitti kautensa voitolla ja esitti juuri sellaista koripalloa kuin oli luvattu: aggressiivista ja ennakkoluulotonta. Joukkueen paras pistemies oli Wayne McCullough 18 ja hänelle tukea antoivat Brandon Peel 14 sekä Alex Campbell 13.

Edellisestä ottelusta sivussa ollut kapteeni Vesa Mäkäläinen lähenee pelikuntoa ja saattaa olla parketilla jo sunnuntaina. Arttu Saarijärven paluupäivä on vielä auki.

Karhu Basket vs. Lahti Basketball

Sunnuntaina 18.10. klo17:00

Kauhajoen liikuntahalli

TV: Ruutu