Lahti Basketball aloitti kauden makealla voitolla, kun se kaatoi yhden sarjan suurimmista ennakkosuosikeista, Salon Vilppaan, lukemin 78-76 (38-37).

Ottelun alku sujui lahtelaisittain hieman hermostuneesti. Lahti Energia -areenan kotiyleisö joutui odottamaan ensimmäistä pelitilannekoria useita minuutteja, mutta kova puolustus piti lahtelaiset pelissä mukana. Pieti Poikola peluutti laajaa rotaatiota ja pelaaja toisensa jälkeen jätti kaiken kentälle. Ensimmäisen 10 minuuttisen jälkeen Vilpas johti 19-17.

Tasainen tahti jatkui myös toisella jaksolla. Joukkueet esittivät todella fyysistä koripalloa, jossa armoa ei annettu, eikä liiemmin pyydetty. Wayne McCullough väläytteli osaamistaan ja etenkin tahtoaan kaapiessa hyökkäyslevypalloja Vilppaan tornien seasta. Ensimmäisellä puoliajalla Lahti Basketball vei 16 hyökkäyslevypalloa. Puoliajalle lukemissa 38-37.

Toisen puoliajan alussa näytti, että Vilpas koettaa karata karkuteille. Kolme peräkkäistä onnistumista vei, Sami Toiviaisen, suojatit 7 pisteen johtoon. Lahti Basketball ei lannistunut vaan kampesi itsensä takaisin peliin raivoisalla taistelulla. 30 minuutin jälkeen Vilpas johti 59-58.

Trilleri jatkui aivan loppuhetkille asti. Brandon Peel pisti vielä pelin jännäksi, kun hän yritti heittää vapaaheiton tahallaan ohi, jotta pelikellossa ollut 1 sekunti kuluisi pois. Yritys epäonnistui karusti ja Vilpas sai vielä yhden mahdollisuuden. Viimeinen heitto ei kuitenkaan löytänyt tietään koriin ja kotiyleisön kädet nousivat ilmaan voiton merkiksi.

Loppulukemat 78-76.

Lahti Basketballin parhaaksi valittiin, Wayne McCullough, joka upotti 18 pistettä ja otti 11 levypalloa. Brandon Peel, naulasi 14 pistettä ja otti 9 levypalloa. Alex Campbell onnistui 13 pisteen ja 8 levypallon edestä. Ricky Waxlax heitti 8. Ali Ahola, pelasi mainiosti ja kirjautti +/- tilastoon lukeman +11. Tilastot tästä https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5255999&season_id=119175

Hektisen  ajanjakson jälkeen yritin edes vähän pysähtyä nauttimaan ottelupäivän tunnelmasta. Oli tosi kivaa olla takaisin kentänlaidalla. Meillä on ryhmä pelaajia jotka on kovia tekemään töitä. Meillä oli huono heittopäivä, mutta silti pystyimme voittamaan yhden sarjan parhaista joukkueista ” kommentoi Lahti Basketballin päävalmentaja Pieti Poikola.

Mahtava olla takaisin kentällä tauon jälkeen. Paljon töitä tehty ja voitto tuntuu hyvälle. Näytimme että pystymme haastamaan onnistuneesti kaikki joukkueet tässä liigassa” totesi Lahti Basketballin laituri Brandon Peel.

Ei tullut yllätyksenä, että Lahti pelaa kovaa koko kentällä ja on agressiivinen. Numeroiden valoissa heillä 27 hyökkäyslevyä ja meillä 22 menetystä. Ne on aika isoja määriä. Hyökkäyspäässä hirveitä valintoja. Positiivista Lahden 78 pistettä”, kommentoi lahtelaisille kovin tuttu Vilpas käskyttäjä, Sami Toiviainen.

Katso ottelun parhaat palat tästä https://www.ruutu.fi/video/3708883

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun Inter Kuljetuksen bussi kuskaa joukkueen Kauhajoen Karhun vieraaksi. Ottelua alkaa kello 17:00 ja on nähtävissä Ruutu palvelussa.

Kuva: Sellekhanks