Lahti Basketball on solminut 2+1 vuotisen sopimuksen Henri Ventoniemen,24, kanssa. Sopimuksessa on ulkomaanpykälä kausien välissä. Ventoniemi siirtyy Lahteen Uudenkaupungin Korihaista, jossa pelasi yhden kauden ajan. 207 senttinen sentteri on Hyvinkään Pontevan kasvatti.

Viisi vuotta sitten Ventoniemi siirtyi rapakon taakse alkuun vuodeksi Patrick Henry Community Collegen joukkueeseen ja tämän jälkeen kolmeksi vuodeksi University of West Floridan joukkueeseen. Viime kaudella Ventoniemi palloili Korihaiden riveissä ja tehtaili keskimäärin 8.9 pistettä ja otti 5.4 levypalloa.

Ventoniemi on pelannut eri ikäluokissa yhteensä 95 maaottelua.

”Todella hyvät fiilikset sopparista. Oli upeeta nähdä kuinka paljon kiinnostusta ja vaivaa Lahti näki mun eteen. Haussa oli ammattimainen ympäristö jossa voin jatkaa kehittymistä ja olen varma että sen myös tämä organisaatio tarjoaa. Alusta asti koripallolliset kuviot tehtiin mulle todella selkeiksi, joka vaan vahvisti ja toi varmuutta lopulliseen päätökseen. On tosi siistiä päästä tekemään yhteistyötä organisaation kanssa jonka halu kehittyä näkyi jo rekrytointi vaiheessa”, kommentoi tuore lahtelainen Henri Ventoniemi

”Henri on jo nyt todellinen profiilipelaaja, vaikka hänen parhaat vuotensa ovat vielä edessä päin. Kyseessä on erittäin fiksu mies kentällä ja sen ulkopuolella. Koko neuvotteluprosessi Henrin kanssa oli miellyttävä ja opettavakin kokemus. Henrillä tulee olemaan todella merkittävä rooli paletissamme puolustuksen lukkona ja hyökkäyksen keskuspalasena. On todellinen win-win, että emme nyt tarvitse ulkomailta sentteriä, mikä toisaalta palvelee Henrin kehitystä. Hän tulee Vesan kanssa muodostamaan fyysisen duon, joka voi jopa ajoittain pelata samaan aikaan kentällä. Kun meillä on riittävästi syvyyttä ja kokoa, kenenkään ei tarvitse pelata liian isoja minuutteja, vaan jokainen kentällä vietetty minuutti valmistaa kohti kansainvälisillä kentillä vaadittavaa intensiivisyyttä.Vesa voi sparrata Henriä harjoituksia ja auttaa hänen kehitystään. Odotan innolla sitä, että pääsemme auttamaan häntä kohti maajoukkuetta ja kansainvälisiä huippuliigoja. Se pitää sisällään lajitaitoja, fysiikkaa, taktiikkaa ja henkisiä ominaisuuksia. Henrin tulo lisää entisestään valmentajien vastuuta laadukkaan harjoittelun suunnittelussa ja toteutuksessa. Tulevan kauden toimintakonseptin rakentamisessa alkaa jo detaljien viimeistely. Työtä on paljon, mutta kun katsoo meidän tulevan kauden rosterin valmistumista, motivaatiota ei tarvitse hakea kaukaa”, kommentoi päävalmentaja Poikola uusinta suojattiaan.

Lahti Basketballilla on nyt sopimukset Henri Ventoniemen, Vesa Mäkäläisen, Arttu Saarijärven, Ali Ahola, Alex Campbellin ja päävalmentaja Pieti Poikolan kanssa. Lisää sopimuksia julkaistaan tällä viikolla.

Osta kausikorttisi tästä https://www.lippu.fi/search/?affiliate=ADV&searchterm=lahti+basketball

Henri Ventoniemi

Syntynyt: 1995

Pituus: 207

Paino: 100

Pelipaikka: Sentteri

Kasvattajaseura: Hyvinkään Ponteva

Instagram: @ventoniemi

Osta kausikorttisi tästä https://www.lippu.fi/search/?affiliate=ADV&searchterm=lahti+basketball

Kuva: Sellekhanks