Lahti Basketball on solminut päävalmentajasopimuksen Pieti Poikolan,42, kanssa. Sopimus on mallia 2+2 vuotta. Pieti Poikola seuraa tehtävässä Petri Vellingiä, joka luotsasi Lahti Basketballia edelliset kaksi kautta.

Pieti Poikola aloitti valmennusuransa Tampereen Pyrinnön naisten joukkueessa vuonna 1998. Jo nyt mittavalla uralla Poikola on valmentanut Aura Basketia, Turun Riennon naisten joukkuetta, Forssan Koripoikia, Turun NMKY:ta, Tampereen Pyrintöä, Islantilaista UMF Tindastollia, Kouvoja ja Tanskan maajoukkuetta.

Oulussa syntynyt Poikola on voittanut Pyrinnön kanssa kolme Suomen mestaruutta ja hänet on valittu kolme kertaa vuoden valmentajaksi Korisliigassa.

” Heti ensimmäisestä keskustelustamme alkaen tuli olo, että puhumme samaa kieltä ja olemme samalla sivulla. Minulle on erittäin tärkeää laadukas harjoittelu ja jatkuva pelaajien sekä myös toiminnan kehittäminen. Siihen kuuluu, että pelaajista pidetään hyvää huolta ja harjoitteluolosuhteet ovat kunnossa. Silloin voin vaatia ja auttaa pelaajia kehittymään parhaalla mahdollisella tavalla. Tulos kyllä tulee, kun toiminta on riittävän laadukasta.

Toinen erittäin tärkeä asia päätöksessäni oli keskustelumme seuran arvoista ja toiminta-ajatuksesta. Haluan päästä rakentamaan seurakulttuuria ja luomaan lahtelaisen koripallon identiteettiä, jolla erotumme muista joukkueista. Ajatus siitä, että rakennamme yhdessä koko seuran tapaa pelata lämmittää mieltäni. Pitkä sopimus tarjoaa mahdollisuuden todelliseen kehitystyöhön.

Tulemme pelaamaan dynaamista ja intensiivistä koripalloa, jossa kiinnitämme paljon huomiota pallottoman puolustukseen, pallon jatkuvaan paineeseen sekä reagointiin pallohallinnan vaihtuessa. Tämä takaa sen, että pelaajat ovat harjoituksissa jatkuvasti paineen alla. Silloin henkilökohtaiset taito-ominaisuudet kehittyvät. Toki puhdas taitoharjoittelu on myös merkittävässä roolissa.

Haluamme auttaa pelaajia kansainvälisillä kentillä tarvittavalle taito- ja intensiteettitasolle. Liigan päätös pienentää ottelumäärä on urheilullisesti mahtava ja auttaa suunnittelemaan harjoittelua tämän ajatuksen pohjalta.

Olen valmennustauon aikana miettinyt jatkuvasti, miten harjoittelun ja toiminnan laatua voi kehittää sekä seurannut kansainvälisiä trendejä. Ideoita on paljon.

Jotta pelikonsepti ei jäisi vain sanahelinäksi, tulemme kiinnittämään paljon huomiota henkisten ominaisuuksien kehittämiseen. Sillä saralla on urheilussa ja ylipäätänsä työelämässä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Luultavasti teemme joitain juttuja, joita ainakaan suomalaisessa korisvalmennuksesta ei ole juuri käytetty.

Olen todella innoissani, että pääsen taas tekemään töitä lahjakkaiden pelaajien kanssa ja toteuttamaan sekä kehittämään itseäni. Uskon Lahden olevan loistava ympäristö ammattimaiseen työskentelyyn kentällä ja sen ulkopuolella ”, kommentoi Lahti Basketballin uusi päävalmentaja Pieti Poikola

” Halusimme muuttaa tiettyjä asioita ja pitkät keskustelut Pietin kanssa antoivat sellaisen fiiliksen, että hän on oikea henkilö tekemään muutoksen. Haluamme tuoda lahtelaisuuden takaisin myös kentälle. Se tarkoittaa kovaa asennetta, työtä ja periksiantamattomuutta. Olemme iloisia, että Pieti halusi sitoutua seuraamme pitkällä sopimuksella ”, kommentoi toiminnanjohtaja Roope Suonio

Muista Lahti Basketballin Täysitupa-kampanja, johon voit osallistua tästä https://www.lippu.fi/artist/lahti-basketball/lahti-basketball-taeysitupa-kampanja-2734506/

Kuva: Sellekhanks