Lahti Basketball koki Korisliigaa johtavan Salon Vilppaan kovuuden lauantaina Lahti Energia -areenassa. Vilpas vei voiton murskaavan toisen puoliajan ansiosta lukemin 111-75 (45-50).

Ottelun ensimmäinen puoliaika lupaili hyvää Lahti Basketballin osalta. Heittopeli oli uomissaan ja kovuudessa joukkue pärjäsi mainiosti Korisliigaa johtavalle Vilppaalle. Ensimmäisellä puoliajalla lahtelaisten tahtipuikkoa heilutti Courtney Stockard, joka osui kiitettävästi kaukaa ja meni röyhkeästi kohti koria. Puoliajalle mentiin Lahti Basketballin johtaessa 50-45.

Toinen puoliaika oli sitten surullinen kotijoukkueen kannalta. Kolmannella jaksolla Vilpas kiristi ruuvia ja näytti miksi se voitti Lahdessa jo yhdeksännen ottelun peräkkäin. Ville Tuomisen ryhmä puolusti antaumuksella ja hyökkäyksessä ratkaisijoita löytyi. Kolmas jakso Vilppaalle tylysti 35-7 ja ottelu oli ohi.

Viimeisellä kympillä Vilpas jatkoi murskaavaa tahtiaan ja takoi taululle tylyt voittolukemat 111-75.

” Ensimmäiset 20 minuuttia hyvää peliä. Toiset 20 minuuttia huonoa. Tiedettiin miten Vilpas hyökkää, mutta ei pystytty ottamaan tilanteita pois. Homma jatkuu heti tiistaina Helsingissä ja paljon on duunia ennen sitä ”, kommentoi pettynyt Lahti Basketball käskijä Petri Velling.

” Seitsemällä jätkällä kun pyrkii pelaamaan kovalla intensiteetillä, niin mielellään ottaisi muutaman jätkän lisää. Ensimmäisellä puoliajalla ei ollut rytmiä pelissä, mutta toisella puoliskolla jätettiin kaikki ylimääräinen pois ja tehtiin niitä asioita mitä oli sovittu ”; kommentoi voittajien Ville Tuominen.

Kotijoukkueen Bar Loosister MVP oli Courtney Stockard, joka viimeisteli 18 pistettä. Logan McLanen jaTuomas Hirvonen teki 13 pistettä mieheen. Devante Wallace säkitti 12.

Lahti Basketball jatkaa pelejään jo tiistaina, kun joukkue matkaa Helsinkiin Seagullsin vieraaksi. Ottelu alkaa Kisahallissa klo 18:30.

Kuva: Sellekhanks