Lahti Basketball haki pudotuspeli haaveiden kannalta tärkeän voiton, kun se kukisti Lapuan Kobrat vieraskentällä lukemin 90-77 (54-27).

Lahti Basketball pelasi ensimmäisen puoliajan hurmiossa. Joukkue upotti kakkoset 15/18 ja kolmoset 7/14. Tähän yhtälöön kun lisättiin hienosti toiminut joukkuepuolustus, niin 27 pisteen puoliaikajohto oli tuntui oikeutetulta.

Toisella puoliajalla Kobrat pääsi peliin mukaan. Joukkue alkoi puolustamaan lahtelaisia koko kentällä ja se hidasti Lahti Basketballin hyökkäystä. Vaikka Kobrat sai hieman henkeä päälle ja kuroi eron kymmenen pisteen tuntumaan, niin ei Lahti Basketballin voitto ollut uhattuna missään vaiheessa. Loppulukemat 90-77.

Lahtelaisten Bar Loosister MVP oli Courtney Stockard, joka upotti 18 pistettä, otti 9 levypalloa ja antoi vielä kuusi syöttöä. Taylor Johns pelasi ehkä parhaan pelinsä Lahti Basketball nutussa ja nakutti 23 pistettä. Hyppysiin tarttui myös kahdeksan levypalloa. Devante Wallace heitti 18 pistettä ja Logan McLane 16. Arttu Saarijärvi aloitti vahvasti ja säkitti kahdeksan pistettä. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4676761&season_id=110531&league_id=4

Oltiin tänään valmiita pelaamaan joka sektorilla. Toisella puoliskolla vähän takerruttiin kobrien palloscreeni puolustukseen. Joka tapauksessa tärkeä voitto meille ”, kommentoi voittajien päävalmentaja Petri Velling

Oltiin tänään aivan paskoja. Kukaan meistä ei kuulunut kentälle tänään ekalla puoliskolla. Toisella puoliskolla saatiin mahdollisuus taistella voitosta mutta tuhrittiin sekin tänään ”, kommentoi pettynyt Kobra käskijä Ville Turja

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran lauantaina, jolloin vieraaksi tulee hallitseva Suomen mestari Karhu Basket.

Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa klo17:00 ja liput ennakkoon myy Lippu.fi

Kuva: Sellekhanks