Lahti Basketball oli todella lähellä vierasvoittoa lauantaina Joensuussa. Hyvä ensimmäinen puoliaika ei kuitenkaan riittänyt vaan Kataja Basket vei sarjapisteet lukemin 91-86 (41-49).

Lahti Basketball aloitti ottelun vauhdikkaasti. Etenkin Tuomas Hirvonen oli elementissä ja upotti ensimmäisen kympin aikana 11 pistettä. Tilanne ensimmäisen jakson jälkeen vierailijoiden hyväksi 24-14.

Toisella jaksolla Kataja Basket sai paremmin juonesta kiinni, mutta Lahti Basketball piti pintansa tarkkojen kaukoheittojen siivittämänä. Lahtelaiset upottivat puoliaikaan mennessä jo 12 kolmosta. Puoliajalle siirryttiin vierasjohdossa 49-41.

Puoliajan jälkeen pukukopista parketille saapui sisuuntunut kotijoukkue. Kataja Basket osui kaukaa tarkasti ja kuroi hetkessä kahdeksan pisteen vierasjohdon umpeen. Lahti Basketball vastasi omalla nykäisyllä, johon Kataja vastasi omalla. 30 minuutin kamppailun jälkeen tilanne oli tasan 66-66.

Viimeinen jakso oli edelleen tasaista vääntöä. Kataja oli hieman niskan päällä, mutta Lahti Basketball pysyi koko ajan iskuetäisyydellä. Ottelun viimeisillä hetkillä Tuomas Hirvosella oli mahdollisuus tasoittaa ottelu Katajan pahan puolustusvirheen vuoksi avautuneella kolmosella. Pallo ei valitettavasti löytänyt tietään keskelle keksintöä ja Kataja viimeisteli voittolukemat 91-86 vapaaheittoviivalta.

Lahti Basketballin Bar Loosister MVP oli Tuomas Hirvonen, joka upotti 15 pistettä, otti kuusi levypalloa ja antoi kuusi syöttöä. Devante Wallace nakutti 17 pistettä, kuten myös Taylor Johns. Vesa Mäkäläinen viimeisteli 15 pistetä. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4676655&season_id=110531&league_id=4

Onnittelut Katajalle voitosta. He tekivät meistä hyppyheittojoukkueen tänään. Ekalla puolikkaalla heitettiin hyvin, toisella puolikkaalla taas ei enää aivan yhtä hyvin ja kun ei koria kohti päästy eikä menty niin ajauduimme ongelmiin ”, kommentoi päävalmentaja Petri Velling

48 pinnaa korin alta vastustajalle on vähän liikaa tasoitusta minkä annoimme. Saatiin karsittua meidän menetyksiä mikä oli hyvää parannusta aiempiin matseihin. Hyvä, katsojaystävällinen peli, mutta tällä kertaa pisteet jäivät Joensuuhun ”, sanaili kapteeni Mäkäläinen

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Lapualla.

Kuva: Sellekhanks