Lahti Basketball nappasi mukavan kotivoiton kaatamalla Ura Basketin jännittävän kamppailun päätteeksi lukemin 84-81(48-51).

Ottelu alkoi lahtelaisittain todella huonosti. Ura Basket aloitti ottelun vahvasti ja murheita lisäsi Tuomas Hirvosen loukkaantuminen. Hirvonen törmäsi Logan McLanen kanssa ja suuntasi suoraan pukukoppiin, josta ei enää kentälle palannut. Ura Basket vei ensimmäisen jakson lukemin 23-19.

Koritalkoot jatkuvati toisella jaksolla. Kummankaan joukkueen puolustus ei ollut parhaimmillaan ja etenkin kotijoukkueella oli paljon tekemistä puolustuksen kanssa. Ali Ahola ja Arttu Saarijärvi esiintyivät todella pirteästi ja puhalsivat positiivista virtaa Lahti Basketballin joukkoihin. Lahti Basketballin uusin pelaaja Logan McLean osoitti olevansa mies paikallaan.

Puoliajalle Uran johtaessa 51-48.

Puoliajan jälkeen molempien joukkueiden puolustus parani hieman. Ura Basket piti tiukasti kiinni johdosta, eikä kovasti yrittänyt kotijoukkue tahtonut millään päästä johtoon. Molemmat joukkueet taistelivat suurella sydämellä ja yleisölle tarjoiltiin melkoinen jännitysnäytelmä. Kolmen jakson jälkeen Ura johti edelleen 70-65.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue päätti palkita raivokkaasti kannustaneen kotiyleisön voitolla. Molemmat joukkueet upottivat kovia heittoja, mutta Devante Wallace, Logan McLean, Arttu Saarijärvi, Ali Ahola ja Vesa Mäkäläinen johtivat lahtelaiset voittoon.

Lopputulos 84-81.

”Tosi huono alku ja oltiin koko ajan 6-8 pinnaa perässä. Vikalla neljänneksellä tärkeitä stoppeja ja hyökkäyslevypalloja. Nyt olimme vahvoja kun peliä ratkaistiin. Alilta hieno esitys”, kommentoi voittoa päävalmentaja Petri Velling

”Aloitettiin löysästi ja tehtiin ensimmäisellä puoliajalla paljon virheitä puolustuksessa. Parannettiin toiselle puoliskolle ja pystyimme kääntämään tiukan pelin voitoksi, mikä ei ole ollut meille itsenstäänselvyys”, kommentoi mainion ottelun pelannut Ali Ahola

Loosister MVP oli erinomaisen pelin pelannut Arttu Saarijärvi, joka upotti 17 pistettä ja otti viisi levypalloa. Devante Wallace nakutti 18 pistettä ja Logan McLean 17 pistettä ja 8 levypalloa. Courtney Stockard viimeisteli 12 pistettä ja Vesa Mäkäkäläinen taisteli kymmenen pistettä ja 8 levypalloa. Kotijoukkueen sytyttäjänä toiminut Ali Ahola teki seitsemän pistettä ja otti kolme isoa levypalloa.

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran 22.12, joka on myös viimeinen peli ennen joulua. Lahti Energia -areenaan vieraaksi saapuu Kataja Basket. Ottelu alkaa klo17:00.

Kuva: Sellekhanks