Keskiviikkona Littoisten monitoimitalolla nähtiin todellinen hyökkäyksen riemuvoitto, kun Ura Basket eGameStars ja Lahti Basketball iskivät yhteen. Kotijoukkue oli lopulta parempi lukemin 102-98 ( 54-44 ).

Lahti Basketballin riveistä puuttuivat kapteeni Mäkäläinen, Arttu Saarijärvi ja Roi Byman.

Ensimmäisellä jaksolla Lahti Basketballin puolustus ei toiminut toivotulla tavalla. Kotijoukkue Ura säkitti 32 pistettä tähtipelaaja Stephaun Branchin toimiessa kapellimestarina. Lahtelaisista kovimmassa vireessä oli takamies Tuomas Hirvonen. 10 peliminuutin jälkeen tilanne oli 32-25.

Toinen jakso noudatti samaa kaavaa. Tuomas Hirvonen, Courtney Stockard ja hyvin puolustanut Ali Ahola pitivät Lahti Basketballin pelissä mukana. Kotijoukkueen Branch ja laituri Tyrell Bellot-Green olivat sangen hankalia pideltäviä. Bellot-Green nakutti kaukaa ja Branch joka puolelta. Puoliajalle siirryttiin kotijohdossa 54-44.

Toisella puoliajalla Lahti Basketballin puolustus parani, mutta ei noussut missään vaiheessa noussut voittoon riittävälle tasolle. Tuomas Hirvonen jatkoi huikeita otteitaan ja upotti palloa pussiin läheltä sekä kaukaa. Lahti Basketball pääsi muutaman kerran 5 pisteen päähän, mutta sen jälkeen joukkue sortui huonoon ratkaisuun, joka päättyi Uran onnistumiseen. Kolmen jakson jälkeen Ura johti 74-67.

Lahti Basketball jatkoi jahtiaan viimeisellä jaksolla. Tarina jatkui samalla käsikirjoituksella. Vierailija Lahti Basketball hengitti niskaan, mutta ei päässyt millään ohitse. Lopussa oli mahdollisuus, mutta sitä ei tällä kertaa pystytty käyttämään hyväksi.

Ura Basket eGameStars vei voiton lukemin 102-98.

” Jos tekee ottelussa 98 pistettä, niin sen pitäisi riittää mun näkemyksen mukaan voittoihin. Kyllä me palloa pussiin saadaan, mutta kaveri pitäis pysäyttää vähän paremmin. Tällä miehistöllä pitäisi pystyä puolustamaan paremmin ei se yhdestä miehestä voi olla kiinni ”, kommentoi loistavan ottelun pelannut Tuomas Hirvonen.

Tuomas Hirvonen oli Lahti Basketballin ykkönen. Taitava takamies viimeisteli 32 pistettä, antoi 6 syöttöä ja otti 4 levypalloa. Courtney Stockard nakutti 23 pistettä ja otti 4 levypalloa. Jerry Evans Jr kamppaili virhevaikeuksien kanssa ja pelasi vain 25 minuuttia. Siinä ajassa vasuri upotti 17 pistettä ja kaappasi 8 levypalloa. Ali Ahola pelasi parhaan ottelunsa Korisliigassa tehden 12 pistettä. Ali myös nappasi 6 levypalloa ja antoi 4 syöttöä. Desmond Hubert kokosi 10 pistettä ja otti 7 levypalloa. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4677805&season_id=110531&league_id=4

Kotijoukkue Ura Basket eGameStarin tähti oli odotetusti Stephaun Branch upotti 28 pistettä, otti 10 levypalloa ja antoi 6 syöttöä. Laituri Bellot-Green heitti 22 pistettä.

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran maanantaina 28.10. kotikentällä Kouvoja vastaan. Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa klo18:30.

Ennakko liput myy www.lippu.fi

Kuva: Sellekhanks