Lahti Basketball nappasi seurahistorian ensimmäisen voittonsa Korisliigassa sunnuntaina. Voitto tuli paikassa, jossa vierasjoukkue oli joutunut pettymään edelliset 20 kertaa. Hallitseva mestari kaatui Kauhajoella lukemin 92-84 ( 31-35 ).

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Tuomas Hirvonen palasi lahtelaisten riveihin ja peli rauhoittui selvästi. Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkue onnistui laajalla rintamalla. Penkiltä aloittanut Jerry Evans Jr toi rutkasti ratkaisuvoimaa Petri Vellingin miehistölle. Karhun ensimmäisen kymmenminuuttisen otteita leimasi lievä huolimattomuus. Esimerkiksi yleensä todella varma pallonkäsittelijä Bojan Sarcevic hukkasi pelivälineen kahdesti ensimmäisten minuuttien aikana. Kotijoukkueen Okko Järvi oli oivalla pelipäällä. Ensimmäinen jakso kotijoukkueelle 18-17.

Ottelu jatkui samalla kaavalla myös ensimmäisen lyhyen tauon jälkeen. Molemmat joukkueet puolustivat kovaa ja heittojen eteen piti tehdä paljon töitä. Lahti Basketballin otteet kohenivat selvästi ensimmäisestä ottelusta. Joukkue liikutti palloa ajoittain mallikkaasti ja se tuotti muutaman maukkaan sommitelman. Kruununa Hirvosen tarjoilu Hubertille, joka paiskasi pallon voimalla koriin.

Puoliajalle Karhun johtaessa lukemin 35-31.

Tauon jälkeen nollille ensimmäisellä puoliajalla jäänyt Cameron Jones näytti miksi hän on yksi sarjan parhaista pelaajista. Jones nakutti pikatahtiin 8 pistettä ja Karhu yritti karistaa liigatulokkaan kannoiltaan. Petri Vellingin suojatit eivät kuitenkaan hätkähtäneet. Jerry Evans Jr:n heiluttaessa tahtipuikkoa Lahti Basketball nykäisi jakson lopussa ja siirtyi johtoon lukemin 61-57. Lahti Basketball teki 3. jaksolla mukavat 30 pistettä.

Viimeisellä jaksolla lahtelaisten hermo piti. Vaikka Jerry Evans Jr oli kentän kuningas, lahtelaisten riveistä löytyi monta sankaria. Tuomas Hirvosen upottama haamuheitto minuutteja ennen loppua saattoi murtaa Karhun selkärangan.

Historiallinen ensimmäinen voitto Korisliigassa tuli lukemin 92-84.

Jerry Evans Jr oli kentän hahmo. Viekas vasuri upotti 28 pistettä ja otti 6 levypalloa. Häntä säestivät Vesa Mäkäläinen 13/7/4 syöttöä, Courtney Stockard 12/10, Devante Wallace 12 ja Tuomas Hirvonen 11/ 7 syöttöä. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4676673&season_id=110531&league_id=4

” Saimme pidettyä oman paketin hyvin kasassa, emmekä hätkähtäneet vastustajan muutamasta hyvästä jaksosta. Peli olisi muutamassa kohtaa voinut lähteä eri suuntaan, mutta jaksoimme ja maltoimme tehdä joukkueena hommia. Peliaika jakautui tasaisesti ja olen siihen tyytyväinen, että saamme kaikille hyvät vaihdot. Puolustuspeliä pitää vielä parantaa ja sitä pitää harjoitella, että pääsemme kaikki samalle sivulle. Evans on nyt ollut kahdessa pelissä ja kolmissa harjoituksissa, joten tekemistä riittää ”, kommentoi päävalmentaja Velling historiallista voittoa.

” Onnittelut Lahdelle voitoista, mikä oli seurahistorian ensimmäinen. Tänään oli monta asiaa, mitkä eivät menneet, kuten olisimme halunneet. Vastustaja teki toisella puoliajalla 61 pistettä, mikä on todella paljon. Lahti pisti koviin paikkoihin heittoja sisälle ja me emme pystyneet sitä tekemään. Vastustaja oli hyvä ja he tekivät pelistämme vaikeaa, emmekä pystyneet tänään parempaan ”, arvioi ottelua Karhun päävalmentaja Janne Koskimies.

Lahti Basketballin seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Lahti Energia -areenassa. Vieraaksi saapuu Shawn Huffin tähdittämä Helsinki Seagulls. Ottelu alkaa klo18:30.

Ennakkoliput www.lippu.fi