Menneeseen ei voi enää vaikuttaa ja vain tulevaisuudella on väliä. Kymmenen peliä jäljellä ja ainoa tavoite on pitää Lahti Basketball Korisliigassa. Ensimmäinen etappi on tänään, kun vieraaksi saapuu Kouvot. Kouvot vei molemmat kohtaamiset runkosarjassa. Runkosarjassa Kouvot voitti 12:sta ottelua ja hävisi kymmenen.

Kouvot pelaa erittäin vauhdikasta koripalloa. Päävalmentaja Jyri Lehtonen joutui hieman hillitsemään vauhtia, kun joukkue hankki sentteriksi jo kolmatta kertaa Kouvolassa pelaavan Thomas Gibsonin. Muut avainpelajaat ovat erinomaista kautta pelaava Ricky Lindo (18.1 pistettä), kovalla itseluottamuksella pelaava Joel Mäntynen (15.2 pistettä, 5.6 levypalloa ja 3.9 syöttöä, toista kautta Kouvolassa pelaava Quan Jackson (15.6 pistettä) takamies Kyle Lofton (13.7 pistettä) ja lahtelaislähtöinen Aapeli Alanen (10.1 pistettä). Väkivahva Thomas Gibson on kahdeksassa ottelussa nakuttanut 19.1 pistettä ja kuorinut 7.8 levypalloa. Tänään Gibson on sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Kouvot pelaa erittäin liikkuvaa koripalloa, joka parhaimmillaan saa vastustajan täysin sekaisin. Tähän pitää kotijoukkueen pystyä vastaamaan.

LaBa on heittovoimainen joukkue. Cleary on tehnyt kovia lukemia viime peleissä. Me siirrymme hieman ajassa taaksepäin. Gipsonin loukin takia joudumme taas modaamaan pelitapaamme. Sinällään harmi koska pelimme loksahti hienosti kohdilleen. Toisaalta, uusien pelaajien on mahdollisuus nostaa tasoaan.

Jyri Lehtonen

Kokoonpano: Lofton, Jackson, Lindo, Mäntynen, Alanen, Jokela, Helakorpi, Boyd ja Kristeri

Lahti Basketball aloittaa tänään uuden aikakauden, kun päävalmentajana toimii ensimmäistä kertaa Kristian Palotie. Joukkue on harjoitellut Palotien johdolla maanantaista asti. Harmillinen tilanne on se, että Jay Hendersonin pelilupa lojuu G-liigan toimiston pramealla pöydällä, eikä löytänyt vielä tietään kylmään pohjolaan. Ei vaikka tälle tapahtumalle oli aikaa neljä työpäivää. Antwan Walker loukkaantui Joensuussa ja kärsii alaraajavammasta. Walkerin status on day to day.

Viikon teemana on ollut koko ryhmän osallistaminen. Viikko on tässä hommassa todella lyhyt aika, mutta pelaajien tekeminen harjoituksissa on ollut erittäin hyvää. Jatkosarja käynnistyy isolla haasteella. Kouvoilla on neljä erinomaista ulkomaalaisvahvistusta, liigan eliitti kotimainen osasto ja kenties Korisliigan paras valmentaja. Muutosten jälkeen heidän viime aikaiset otteet ovat olleet loistavia ja oli suoranainen ihme, että Kouvot jäi lopulta alempaan loppusarjaan. Eiköhän tämä joukkue silti vielä mitaleilla keväällä nähdä. Upea haaste siis meille!

Kristian Palotie

Kokoonpano: Cleary, Tolonen, Sajantila, Kaunola, Koivunen, Terrell, Karvonen, Saarijärvi, Lähdetniemi, Padgett.

JOUKKUETILASTOTLAHTIKOUVOT
Pisteet#7 86.3#2 90.9
Levypallot#12 33.1#1 44.3
Syötöt#10 16.0#12 15.5
Tehokkuus#12 88.9#5 103.3
Vapaaheitto-%#2 76.9#3 76.1
2P heitto-%#8 51.7#12 49.2
3P heitto-%#2 37.7#7 34.2
Hyök. levypallot#12 10.2#2 14.2
Puol. levypallot#12 23.0#1 30.1
Riistot#9 6.0#2 8.1
Torjunnat#10 2.6#3 4.1
Menetykset#1 14.6#8 12.3

Lahti Basketball vs. Kouvot

11.2.2024 Suurhalli Areena 17:00

Liput ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2023-2024-korisliiga-lahden-suurhalli-18255555/

Kausikortit käyvät myös jatkosarjassa