Runkosarjan viimeinen ottelu oli lahtelaisittain todella synkkä. Vierasjoukkue pysyi Katajan matkassa ensimmäisen puoliajan Harrison Clearyn urotöiden vuoksi, mutta toisella puoliajalla joukkue romahti täysin. Kolmas jakso kirjattiin Katajalle peräti 35-8 ja samalla koko ottelu lukemin 110-68 (48-44).

Ottelu alkoi lahtelaisittain verrattain lupaavasti. Takamies Harrison Cleary piti vierasjoukkueen pelissä mukana huikeilla yksilösuorituksilla. Ilman kapteeni Sajantilaa ja Ville Tolosta pelannut Lahti Basketball oli kuitenkin liikaa Clearyn varassa. Vain Kalle Koivunen pysyi Katajan kyydissä. Etenkin levypallot ja pelikovuus oli täysin eri tasolla kotijoukkueen ja vierailijoiden välillä. Tästä huolimatta ensimmäinen jakso kamppailtiin tasaisesti lukemin 25-19.

Sama tarina jatkui toisella jaksolla. Harrison Cleary upotti kovia heittoa, mutta muu joukkue oli varjojen mailla. Puoliaikaan mennessä Cleary oli tehnyt lahtelaisten 44:stä pisteestä 28:n. Kalle Koivunen tuki kahdeksalla pisteellä. Muun joukkueen panos oli kehno. Puoliajalle lukemissa 48-44.

Sitten se taas tapahtui, nimittäin romahdus. Lahti Basketball jäi täysin Katajan jalkoihin. Kataja vei kolmannen jakson 35-8 ja ottelu oli ohi. Lahti Basketball oli täysin aseeton.

Viimeinen jakso oli pelailua. Lopputulos ruma 110-68.

Lahti Basketballin ainoa onnistuja oli 36 pistettä heittänyt Harrison Cleary. James Padgett heitti 11 pistettä, mutta jäi täysin Katajan sentteri Elijah Lufilen jalkoihin. Kalle Koivunen heitti kahdeksan pistettä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5841370&season_id=126629

I don`t think there is much to say, it was not good enough.

Tom Cooman

En muista hetkeen nähneeni Clearyn kaltaista esitystä ensimmäisellä puoliajalla. Kolmannella neljänneksellä aloimme saamaan stoppeja ja ilottelua ekstrapassien muodossa.