Lahti Basketball tarvitsi voiton KTP:stä, jotta sen unelma paikasta ensi kauden Korisliigassa pysyi elossa. Apua tarvittiin myös Kobrilta, jonka piti kaataa Bisons.

Suunnitelman ensimmäinen osa onnistui, kun Lahti Basketball kaatoi KTP:n näyttävän esityksen jälkeen lukemin 115-102 (59-57). Suunnitelman toinen osa jäi vajaaksi viimeisen sekunnin osalta. Illan käsikirjoitus sai lahtelaisittain mollivoittoisen alun, kun Kobrien ja Bisonsin ottelun alku viivästyi yli puolituntia rikkoutuneen korin vuoksi. Lahti Basketballin kaadettua KTP:n Kobrien paikka pudotuspeleissä oli varma ja tämä tieto kerkesi Lapualle jo kolmannella jaksolla Korbrien johtaessa. Lopulta ottelu ratkesi viimeisellä sekunnilla, kun Bisons tippasi pallon pussiin Kobra pelaajien kävellessä kohti puolustusta.

Lahti Basketballin ja KTP:n ottelu oli viihdyttävä ensimmäisestä minuutista lähtien. Vieraiden Jeremiah Wood ja Vincent Golson esittivät huikeita otteita ja kotijoukkue vastasi niihin Harrison Clearyn johdolla. Puoliaikaan asti ottelu oli tasainen ja sukka kului molemmissa päissä. Puoliajalle lukemissa 59-57.

Kolmannen jakson kotijoukkue aloitti vahvasti ja pelasi todella näyttävät ensimmäiset minuutit, jonka tuotteena kotijoukkue siirtyi kymmenen pisteen johtoon. KTP kiri tuon johdon kiinni ja viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 86-78.

Viimeinen jakso oli kotijoukkueen iloinen näytös. Hienot suoritukset villitsi kotiyleisön kovaan mylvintään ja joukkue nautti pelaamisesta. Loppulukemat 115-102.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin huikean ottelun pelannut Harrison Cleary, joka nakutti 34 pistettä ja antoi peräti 14 syöttöä. Christian Terrell ja Antwan Walker olivat oivalla pelipäällä ja molemmat herrat nakuttivat 20 pistettä mieheen. Arttu Saarijärvi esiintyi myös erinomaisesti tehden 13 pistettä. Jay Henderson heitti kymmenen pistettä.

Tämä oli tunteiden vuoristorataa, kun samalla jännitettiin miten Lapualla käy. Onnittelut Bisonsille sarjapaikasta. Tämä on pitkä sarja ja urheilu on sikäli oikeudenmukaista, että sitä saa mitä tilaa. Upea ja sisukas esitys jätkiltä, vaikka eihän meidän puolustus hyvää ollut ensimmäisellä puoliskolla. Toinen jakso taisteltiin todella hyvin. KTP:n ainoa pieni runikin saatiin tänään niitattua nopeasti. Makea tapa päättää kotiottelut, mutta totta kai tärkeintä olisi ollut säilyttää sarjapaikka.

Kristian Palotie

Tiesimme että edessä on kova taistelu, josta tarvitsemme voiton. Halusimme antaa kotiyleisöllemme positiivisen fiiliksen viimeisessä kotipelissä. Tänään annoimme KTP:lle vain yhden pienen runin, mutta aikalisän jälkeen korjasimme senkin tilanteen. Tänään koko joukkue nousi esiin kun voitimme.

Christian Terrell


En saanut tarvittavia muutoksia kentälle puoliajalla, että olisi saatu pakkia vähän paremmaksi. Lahti hyökkäsi hyvin ja heitti jälleen tosi hienosti.

Michael Pounds
PISTETILASTOTLAHTIKTP
Aloitusviisikon pisteet9475
Pisteet penkiltä2127
Suurin pisteputki910
Suurin johto1910
Pisteet 3 sek. alueelta5856
Pisteet nopeista hyökkäyksistä2211
Pisteet hyökkäyslevypalloista1820
Pisteet vastustajan menetyksistä1526
Johtoaseman muutoksia4
Tasatilanteita10

Kauden viimeinen ottelu pelataan lauantaina Loimaalla kello 17:00.

Kuva: Sellek