Tätä sangen mielenkiintoista ja vaiherikasta kautta on jäljellä kaksi ottelua jäljellä ja Lahti Basketball tarvitsee niistä kaksi voittoa.

Keskiviikkona vieraaksi saapuu KTP Basket, joka taistelee vielä viimeisestä paikasta pudotuspeleissä. Niin Lahti Basketballille kuin KTP:lle Lapualla pelattava Kobrat vs. Bisons ottelu on sangen mielenkiintoinen. Jos Kobrat voittaa, niin KTP on ulkona pudostuspeleistä. Jos Lahti Basketball voittaa ja Bisons häviää, siirtyy ratkaisu Korisliiga paikan osalta kauden viimeiseen otteluun lauantaina. Siinä vastakkain ketkäs muutkaan kuin Bisons ja Lahti Basketball.

Lahti Basketball on voittanut kaksi kauden kolmesta keskinäisestä ottelusta.

KTP:n kausi on haastava. Michael Pounds joutui kovaan paikkaan, kun Roope Mäkelä laittoi pillit pussiin ensimmäisen jatkosarjan pelin jälkeen. KTP peli pyörii tähtipelaaja Jeremiah Woodin ympärillä. Viidessä pelaamassaan ottelussa Wood on takonut keskimäärin 18.2 pistettä ja noukkinut 11.6 levypalloa ottelua kohden. Wood saa pallon vasempaan low postiin, josta hän alkaa pakittamaan kohti koria. Jos häntä ei tuplata, niin hän tekee korin, jos hänet tuplataan, niin nerokkaat syötöt löytävät joukkuetoverit erittäin tehokkaasti.

Toinen pelaaja, joka on aiheuttanut suuria vaikeuksia lahtelaisille on Roydell Brown, joka on Lahti Basketballia vastaan tehnyt 21.8 pistettä ottelua kohden. Koko kauden keskiarvo on hieman alle 16 pistettä. Tarkkana saa olla myös tuulen nopean Vincent Golsonin kanssa. Piskuinen Golson nakuttaa myös hieman alle 16:sta pistettä ottelua kohden. Vili Nymania kannataa pitää myös silmällä.

KTP:n tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=47&season_id=126629

Kauden viimeinen kotiottelu. Päätavoite on antaa esitys, josta kotiyleisö voi olla ylpeä. Jeremiah Woodin hidastaminen on todella tärkeää voittomahdollisuuksien parantamiselle. Mennään samalla ryhmällä, jolla nappasimme voiton Stevecolla. Kokoonpano: Cleary, Homanen, Kaunola, Sajantila, Henderson, Koivunen, Terrell, Karvonen, Saarijärvi, Walker ja Lähdetniemi.

Kristian Palotie

Lahti Basketballin suoritus Tampereella oli vaisu, mutta edelleen sarjapaikka on mahdollinen. Keskiviikkona kaivetaan esiin se ryhmä, joka esiintyi vakuuttavasti jatkosarjan alussa. Keskiviikon viimeisestä kotiottelusta pitää raapia voitto ja sen jälkeen kurkata mikä on tilanne Lapualla. Joukkueen terveystilanne on parantunut ja vain Ville Tolonen jatkaa sairastuvalla. Christian Terrellin kunto on parantunut ja on mahdollista, että mies nähdään vielä kentällä tällä kaudella.

JOUKKUETILASTOTLAHTIKTP
Pisteet#7 84.6#8 83.6
Levypallot#12 33.3#5 40.1
Syötöt#9 16.2#8 16.9
Tehokkuus#12 87.4#10 92.8
Vapaaheitto-%#2 77.3#12 66.2
2P heitto-%#10 50.6#4 52.7
3P heitto-%#2 37.4#11 31.3
Hyök. levypallot#11 10.0#9 11.7
Puol. levypallot#12 23.3#6 28.4
Riistot#11 5.9#10 6.1
Torjunnat#10 2.5#3 4.1
Menetykset#1 14.5#6 13.2

Lahti Basketball vs. KTP

KE 27.3. 18:30 Suurhalli Areena

Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2023-2024-korisliiga-lahden-suurhalli-18256172/

Kuva –> Sellek