Niin se aikaa vierii ja tänään ohjelmassa on jo runkosarjan viimeinen ottelu. Kausi toki jatkuu ja jatkosarja on se missä lopulliset ratkaisut nähdään, niin sarjan kärjessä kuin myös tyvipäässä.

Viikon päästä alkavassa jatkosarjassa joukkueet jaetaan kahtia. Ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa pelataan kymmenen ottelua. Ylemmän jatkosarjan joukkueet ovat automaattisesti pudotuspeleissä, johon ne saavat seuraksi alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta. Runkosarjan pisteet matkaavat mukana jatkosarjaan.

Lahti Basketball aloittaa jatkosarjan kotiottelulla sunnuntaina 11.2. Ensimmäiseen viikkoon pelataan kolme peliä, jonka jälkeen sarja jää maaottelutauolle. Lahti Basketball vieraissa keskiviikkona 14.2 ja kotona lauantaina 17.2. Kotiottelut alkavat tuttuun tapaan kello 17:00.

Tänään runkosarjan viimeisessä ottelussa Lahti Basketball matkaa Katajan vieraaksi Joensuuhun. Kataja Basket löytyy sarjataulukosta sijalta kolme saldolla 13:sta voittoa ja kahdeksan tappiota. Illan otteluun Kataja lähtee kahden ottelun voittoputkessa. Viimeiset kymmenen ottelu on tuottanut Petri Virtasen joukkueelle kuusi voittoa ja neljä tappiota.

Katajan kokoonpano on muuttunut kauden aikana. Joukkueen ykköstykki Nike Sibande vaihtoi maisemaa ja tilalle tuli kokenut Richaud Pack. Pack on ollut lähes yhtä tehokas kuin Sibande kuudessa pelaamassaan ottelussa. Niissä on syntynyt yli 21 pistettä ottelua kohden. Jo toista vuotta Katajassa pelaava Amanze Ekegeze on takuuvarma suorittaja ja tuottaa hieman yli 14 pistettä ottelua kohden. Järkälemäinen Elijah Lufile operoi sentterin tontilla tupla-tuplan keskiarvolla, 13,8 pistettä ja 10,3 levypalloa. Grant Singleton jakaa vastuun Katajan pelinjohdosta yhdessä Tuomas Hirvosen kanssa. Hirvonen pelaa jälleen pätevää kautta ja jakaa yli viisi syöttöä ottelua kohden. Sebastian Lindberg, Thomas Tumba ja Teemu Knihtinen täydentävät Katajan rotaation.

Katajan hyökkäys tuottaa vain 83 pistettä per ottelu, joka on vasta liigan 9. paras lukema. Puolustus sen sijaan on liigan eliittiä ja Katajan verkko venyy vain 83 pisteen edestä.

Katajan tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=42&season_id=126629

Runkosarja saadaan päätökseen Motonet Areenalla kun Lahti saapuu vastustajaksi. Sajantilan ja Clearyn johdolla Lahti on toistuvasti rikkonut 100 pisteen rajan otteluissaan. Etenkin heidän operointiaan tulee kyetä hidastamaan.

Petri Virtanen

Kokoonpano: Lindberg, Lufile, Pöntinen, Purmonen, Khintinen, Tumba, Hirvonen, Singleton, Egekeze, Permanto, Karhu, Pack GTD 25% 

Lahti Basketballilla on edessä seurahistorian tärkeimmät 11:sta peliä. Joukkue taistelee sarjapaikasta ja sen uusimisen eteen tehdään kaikki voitava. Joukkueeseen liittyi keskiviikkona 198-senttinen laituri Jay Henderson. Lahti Basketball ei aktiivisesti ollut pelaajamarkkinoilla, mutta toimi heti kun mahdollisuus Hendersonin signaamiselle tuli. Tämä antaa turvaa loukkaantumisten varalle ja tuo lisää kilpailua harjoituksiin.

Harjoitusviikko ei sujunut ongelmitta. Ville Tolonen on sairaana ja Erik Sajantila kärsii alaraajavammasta, jonka vakavuus selviää alkuviikosta. Edessä on mielenkiintoiset ajat. On helppo todeta, että lahtelaisten kausi ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Sen vuoksi ainoa tavoite loppukaudelle on sarjapaikan uusiminen.

Some last-minute injuries and illness make our roster smaller today. Kataja is a defensive-minded team with a variation in looks in offense. We need better defensive rotations and 1-1 defense than we’ve been showing to challenge this team on the road.

Tom Cooman

Kokoonpano: Cleary, Homanen, Karvonen, Koivunen, Lähdetniemi, Padgett, Saarijärvi, Terrell, Walker

Kataja Basket vs. Lahti Basketball

3.2.2024 17:00 Motonet Areena

TV: Ruutu & Sporttiravintola Peluri