Slon Vilppaan Tavon King oli liikaa kotijoukkue Lahti Basketballille keskiviikkona pelatussa Korisliigan kamppailussa. Vilpas vei sarjapisteet lukemin 103-80 (41-33).

Vilppaan ja koko kentän kingi oli piskuinen takamies Tavon King, joka nakutti hurjalla prosentilla 30:tä pistettä.

Ottelun käsikirjoitus oli lahtelaisittain valitettavan tuttu. Ensimmäinen puoliaika ollaan hyvin pelissä mukana, mutta tauon jälkeen otteet heikkenee sen verran, että vastustaja karkaa. Niin tapahtui myös Vilpasta vastaan.

Ottelun alku oli tasainen. Molemmat joukkueet tuskailivat kaukoheittojensa kanssa ja lahtelaisten paljon parjattu puolustus toimi tällä kertaa hieman paremmin. Vilppaan kaksikko King ja Overton näytti mitä oli luvassa. Kaksikko oli erittäin vaikea pideltävä lahtelaisille. Ensimmäinen jakso Vilppaalle 21-16.

Toinen jakso jatkui tasaisena, mutta Vilpas repäisi kahdeksan pisteen puoliaikajohdon Riku Laineen kahdella kolmosella. Lahtelaisittain ilahduttavaa oli Erik Sajantilan hyvät otteet. Puoliajalle Vilppaan johdossa 41-33.

Sitten se taas tapahtui. Toisen puoliajan alku oli Lahti Basketballin kannalta murheellinen. Vilpas vei ensimmäiset minuutit 10-2, eikä kotijoukkue reagoinut asiaan millään tavalla. Ero venyi jo liki 20:een pisteeseen, kunnes oli kotijoukkueen kirin aika. Christian Terrellin kolmonen summerin soidessa kavensi eron ennen viimeistä jaksoa lukemiin 72-61.

Viimeinen kymppi oli sitten Tavon Kingin näytöstä. Takamies nakutti kolmosia siihen tahtiin, että Harjunalustan VPK oli valmiudessa tulla sammuttamaan takamiehen roihuavan ranteen. Tästä showsta ei kotijoukkue toipunut ja sarjapisteet matkasi Saloon lukemin 103-80.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin 17 pistettä tehnyt Christian Terrell. Hienot iltapuhteet saivat aikaan myös Erik Sajantila 23 pistettä ja Harrison Cleary 19:sta pistettä sekä peräti 13:sta syöttöä.

Teemme paljon töitä kehittyäksemme, mutta muutaman epäonnistumisen jälkeen romahdamme. Ja sitä ei saisi tällä tasolla tapahtua. Tänään tulimme kopista tauolta hyvin, emmekä tällä kertaa hävinneet kolmosjaksoa kuin kolmella pisteellä, mutta sitten vastustaja nelosjaksolla heitti sisään kovia kolmosia. Erittäin turhauttavaa, mutta ainoa asia mitä voimme tehdä on treenata lisää. Kaudella on edessä vielä paljon pelejä, joita voittaa ja olemme nähneet muidenkin joukkueiden tekevän sen, joten miksi me emme voisi tehdä sitä.

Tom Cooman

Ei pystytä pelaamaan ehjää 40 minuuttista. Kun muut heittävät meitä vastaamaan muutaman kovan korin, meidän päämme putoavat liian helposti. Silloin unohdamme pelin perusasiat ja pelifilosofiamme. Meidän pitäisi muistaa, että pelin aikana vastustaja saa runeja, mutta meidän pitää vain pystyä tekemään omat runimme. Tänään emme onnistuneet puolustuksessa. Minunkin pitää pystyä pitämään paremmin pallosta huolta ja päästä myös heittotilanteisiin. Minunkin pitää pystyä paremmin auttamaan joukkuetta voittoon. Olen pettynyt omaan peliini.

Christian Terrell

Pidettiin pallosta tänään hyvin huolta ja taisteltiin hyvin myös hyökkäysribareista. Isoin juttu oli kuitenkin meidän pakkipää. Hyvä viisikkopuolustus ja se millä Lahti sai homman rullaamaan oli kovat yksilösuoritukset kolmoskaaren takaa. Tiedettiin että jos ne sillä voittavat, niin sitten voittavat. Viisikkopuolustuksessa onnistui vastustajan actioneiden poisottaminen ja auttaminen. Meidän pelaajamme ovat kehittyneet kauden mittaan ja on löydetty jokaiselle oma hommansa. Sitä on ollut kiva nähdä.