Lahti Basketball otti riemukkaan voiton täpötäyden kotihallin iloksi uuden vuoden aattona. KTP Basket kaatui lopulta lukemin 92-88 (54-42). Ottelua oli seuraamassa 1620 katsojaa, joka on kirkkaasti kauden kovin yleisömäärä Lahdessa. Tunnelma oli huikea.

Ottelun pääsyliput mahdollisti Lahden Kaupunki.

Itse ottelun kotijoukkue aloitti hienosti. Paljon, ja aiheesta, parjattu puolustus näytti jo paremmalta ja ensimmäistä kertaa kotiyleisölle esittäytynyt Christian Terrell osoitti olevansa juuri oikea pelaaja tilkitsemään vuotavaa puolustusta. Hyökkäyksessä tahtipuikkoa heilutti Harrison Cleary ja Kalle Koivunen. Ensimmäinen jakso kotijoukkueelle 34-21.

Toisella jaksolla ottelu tasoittui, mutta merkittävää kiriä ei KTP saanut aikaan. Puolustus toimi edelleen paremmin ja paremmin. Hyökkäyksessä palloa pelattiin myös lähelle koria, jossa James Padgett oli mies paikallaan. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen johdossa 54-42.

Sitten se tapahtui, kuten niin usein tällä kaudella. KTP aloitti kolmannen jakson 18-3 nykäisyllä ja kotijoukkue näytti lamaantuneelta. Menetykset ja helpot korit olivat myrkkyä kotijoukkueelle. Tällä kertaa selkäranka kesti. Christian Terrell sytytti kotijoukkueen ilmavalla donkilla ja sen jälkeisellä riistolla sekä kolmosella. Tämän jälkeen kotijoukkue ei enää johdosta luopunut. Ennen viimeistä jaksoa tilanne 73-64.

Viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue piti johtoa hallussaan koko jakson. Kymmenessä pisteessä keikkunut johto hupeni vasta lopussa, kun pallo alkoi polttaa pitkän tappioputken rasittamaa kotijoukkuetta. Loppu hyvin kaikki hyvin, kun täyden Suurhallin kädet nousivat 92-88 voiton kunniaksi.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin 27 pistettä ja kymmenen levypalloa tehtaillut James Padgett. Hienosti esiintyi myös 22 pistettä ja kuusi syöttöä teihtaillut Harrison Cleary. Christian Terrell ja Kalle Koivunen nakkasi 13 pistettä mieheen. Antwan Walker mylläsi kymmenen pistettä.

Ensimmäisenä haluan kiittää joukkuetta. Olemme puhuneet paljon ja uskoneet omaan tekemiseemme. Tänään saimme homman toimimaan, mutta töitä on vieläkin. Kolmas jakso oli tästä todisteena. Olemme oppineet epäonnistumisista ja tänään olimme joukkue, joka ei lannistunut. Sajalla oli tänään vaikeaa, mutta silti hän myös otti tärkeitä riistoja. Christian Terrell esiintyi todella vahvasti ja toi kentälle energiaa. Kaikki tämä oli sitä mitä tarvitsemme, mutta jota meiltä on aiemmin puuttunut.

Tom Cooman

Tuntuu hienolta olla täällä. Rakastan faneja ja tunnelmaa areenalla. Kotivoitto tuntui hyvältä. Äänekäs kotiyleisö sai aikaan hyvän fiiliksen. Omaan peliin olen kohtuullisen tyytyväinen. Pari turhaa virhettä, joista pitää ottaa opiksi, mutta päävelmentaja pyysi minua ennen kaikkea tuomaan energiaa puolustuspeliin ja siinä onnistuimme.

Christian Terrell

Niin kuin Vili tuossa sanoi, niin ekalla kympillä kaveri heitti kaikki sisään, mutta 34 pinnaa on anteeksiantamatonta. Sen jälkeen pistemäärät on ihan ok. Tultiin mukaan tietyllä viisikolla. Sama viisikko pelasi koko viisiminuuttisen. Sitten kun alettiin siinä vaihtamaan, niin se homma hajosi. Vili oli tässä vähän vaatimaton. Hän piti Sajantilaa ja juoksi kenttää loistavasti. Levypallopeliä on parannettu, mutta samalla meidän heittopeli on hävinnyt. Tänään heitettiin kolmoset 25 % sisään. Padgettia vastaan puolustaminen oli heikkoa ja voimatonta. Toki hän teki kovia puolihuukkeja kaukaakin, mutta oltiin siinä aika voimattomia. Tällä hetkellä ei saada kaikkia pelaajia samalla levelille eikä löydetä viisikkoja. Aallonpohjassa ollaan ja toivottavasti sieltä noustaan ja keväällä ollaan aallonharjalla.